Home; zoutarme recepten » visgerechten » Dorade op Marokkaanse wijze

Het is weer marktdag en ik heb 2 dorades meegenomen het word ook wel zeebrasem genoemd

In Spanje en Portugal gaat het meestal op de BBQ met een hand zeezout erover en dat was het 

Niet de beste weg als je een zoutarm  dieet heb ..ik zeg dan altijd al zonder zout (no sel) ,maar dan krijg je een stuk vis wat van de  BBQ komt en word er verder niks mee gedaan

Dan stop je al vlug met vis bestellen

Maar ik ga het proberen op een andere manier

Laat de vis schoonmaken  door de visboer

Wel nog een keer goed  de vis wassen thuis



2 dorades;

marinade

5 lepels olijfolie

1 theelepel tomatenketchup  (Delmonte)

1 theelepel harissa

theelepel korianderzaad

3 tenen knoflook

1 a 2 theelepel ras el hanout

 vers gesneden peterselie

knoflook heel fijn snijden of raspen en alles door elkaar mengen

 

 citroen

2 takjes  thym

2 blaadjes salie

 paar teentjes knoflook

dit leggen we in de buikholte met wat marinade

Zet de vis  in de marinade een paar uur weg in de koelkast



 

Oven voorverwarmen op 180 graden

Ovenschaal invetten en de vissen erin leggen

Aluminiumfolie op de vissen leggen voor ongeveer 25 minuten

daarna kan de alufolie eraf en nog even laten nabakken 

De vis is gaar en erg lekker goed gekruid

 



Wij aten de vis met worteltjes en peulen 

De vis heeft een grote graat die makkelijk los laat net als het vel