Het is weer marktdag en ik heb 2 dorades meegenomen het word ook wel zeebrasem genoemd
In Spanje en Portugal gaat het meestal op de BBQ met een hand zeezout erover en dat was het
Niet de beste weg als je een zoutarm dieet heb ..ik zeg dan altijd al zonder zout (no sel) ,maar dan krijg je een stuk vis wat van de BBQ komt en word er verder niks mee gedaan
Dan stop je al vlug met vis bestellen
Maar ik ga het proberen op een andere manier
Laat de vis schoonmaken door de visboer
Wel nog een keer goed de vis wassen thuis
2 dorades;
marinade
5 lepels olijfolie
1 theelepel tomatenketchup (Delmonte)
1 theelepel harissa
theelepel korianderzaad
3 tenen knoflook
1 a 2 theelepel ras el hanout
vers gesneden peterselie
knoflook heel fijn snijden of raspen en alles door elkaar mengen
citroen
2 takjes thym
2 blaadjes salie
paar teentjes knoflook
dit leggen we in de buikholte met wat marinade
Zet de vis in de marinade een paar uur weg in de koelkast
Oven voorverwarmen op 180 graden
Ovenschaal invetten en de vissen erin leggen
Aluminiumfolie op de vissen leggen voor ongeveer 25 minuten
daarna kan de alufolie eraf en nog even laten nabakken
De vis is gaar en erg lekker goed gekruid
Wij aten de vis met worteltjes en peulen
De vis heeft een grote graat die makkelijk los laat net als het vel
Maak jouw eigen website met JouwWeb