Lekkere groente met veel kaas
En zo moeilijk is het niet om dit te maken
Oven doet weer veel werk
Vegetarisch gerecht en daar is niks mis mee
Genoeg kaas voor de nodige eiwitten
Voor 2 personen;
1 grote aubergine
Voor de tomatensaus
2 tenen knoflook
1 ui
1 blik tomaten
1 klein blikje tomatenpuree (Delmonte)
verse kruiden staan nog in de tuin ook al is het winter
thym en rozemarijn
basilicum
1 rood pepertje
Kaneel
peper
paprikapoeder
Paneren van de Aubergine
2 beschuiten (paneermeel of panka)
2 eieren
2 eetlepels Parmezaanse kaas
Verder Mozzarella
Olijfolie om te bakken en voor de ovenschaal in te vetten
We beginnen met de saus
Ui en knoflook fijn snipperen en de steeltjes van de basilicum klein knippen gaan we een minuut of 5 langzaam aanfruiten
Tomatenpuree en het blik tomaten erbij en aan de kook laten komen.
Alle kruiden er bij
optioneel 1 glas wijn bij de saus
Laat het een half uurtje pruttelen en wel regelmatig roeren
De oven voorverwarmen op 200 graden
2 eieren in een platte schaal los kloppen ,beetje water erbij
beschuiten fijn maken door over elkaar te schuren
Parmezaanse kaas raspen gaat bij de paneermeel
Aubergine in plakken snijden
Ovenschaal invetten of de ovenplaat
Aubergine door ei halen en door het paneermeel met Parmezaanse kaas
Deze plakken in de schaal leggen en de oven in voor een half uur... 1 keer omdraaien
Aubergine uit de oven halen
Ovenschaal invetten
Op de bodem wat tomatensaus
de plakken aubergine erop
weer een laagje tomatensaus
Plakken aubergine en als laatste laag tomatensaus en daar bovenop rijkelijk strooien met blaadjes basilicum
Mozzarella in stukjes scheuren nog wat Parmezaanse kaas erover verdelen en de heette oven in van 200 graden 20 minuten tot een half uur .
Laatste Minuten deed ik er het naanbrood bij die ik even vochtig maakte
Dan is hij gaar en klaar
laat hem even afkoelen
eet smakelijk...hoort een lekker glas rode wijn bij
Zoutarm eten kan ook heel lekker zijn, Parmezaanse kaas daar zit zout ,ik laat aan iedereen over hoeveel hij daarvan gebruikt ..als je de dag amper iets binnen heb gekregen van zout ...
Let erop wat je de hele dag eet.
Je kunt dit gerecht ook maken met een bolognese saus ,
Lekker gehakt met tomatensaus ,gehakt had ik nu in kleine plakken gesneden ,kon er zo een mooi torentje van maken
Aubergine met Bolognese saus ,verder word het hetzelfde klaar gemaakt,zoals boven beschreven
Spaghettie Bolognese alleen de saus