Heerlijk pasta gerecht heel romig door roomboter room en kaas
Soms moet je er een keer op verwennen , het is een calorieënbom
Maar wauw wel lekker...
Het orgineel is zonder garnalen en spinazie.....maar dit maakt het heel lekker
Ik ga maar gauw beginnen .
Het gerecht is vlug klaar zorg dat alles klaar staat of ligt
hoef je niet mis te grijpen.
250 gr tagliatelli (uit de koeling)
400 gram grote garnalen
200 ml room
2 grote lepels crème frache
50 gram mozzarella
handje geraspte Parmezaanse kaas
4 grote handen spinazie
50 gram roomboter
1 ui
3 tenen knoflook
1 z/a kipbouillontablet
knoflookpoeder
uienpoeder
grove chilivlokken
peterselie
basilicum
oregano
verse peterselie
Ik begin met de voorbereidingen;
garnalen spoelen met koud water met keukenpapier drogen
kruiden met knoflookpoeder uienpoeder grove chilipoeder.
Ui en knoflook fijn snijden
peterselie klein snijden.
Water in een ruime pan voor de tagliatelli.
Op de verpakking kijken hoe lang te koken.
Ruime pan doe daar de roomboter in en laat smelten uien op laag vuur zacht laten worden
knoflook erbij ook even mee aanbakken.
In een andere pan doe ik olijfolie in de pan om de garnalen te bakken , je kunt het ook bij de ui en knflook doen ,maar daar gaat de room bij en dan liggen de garnalen te lang te koken..Doe ik niet... apart alles.
Knoflook en ui zacht, room erbij laat het koken,crème frache erbij de kaas en de kruiden en het bouillontablet.
Laat het wat inkoken .
Spinazie erbij in de pan en het slinkt vanzelf in de room.
Alles is tegelijk klaar .
Pasta afgieten in de roomsaus en goed doorroeren.
En dan doe ik pas de garnalen erbij en ook even doorroeren.
De garnalen zijn dan nog lekker knapperig.
We gaan lekker eten en het wauwwwwwwww!!