Een lekkere quiche met groente.. en het is lente ,dan horen er asperges in
Wat heb je nodig een quichevorm en ook bakpapier
voor de Lente Quiche
8 velletjes bladerdeeg
10 asperges
1 courgette
1 gele paprika
1 sjalot
2 lenteuitjes
Klein bakje cherrytomaatjes
handje pijnboompitten
5 eieren
250 ml slagroom
Parmezaanse kaas
peper
gedroogde Italiaanse kruiden
basilicum
Bladerdeeg uit de diepvries halen en laten ontdooien
quichevorm invetten en bakpapier in leggen.
Asperges harde onderkanten afsnijden en schillen
snijden in stukjes van 3 cm en even 5 min . laten koken. Vuur uit en asperges in hete water laten staan En na 10min in een vergiet laten uitlekken
Alle groente in reepjes snijden en de uitjes fijn snijden
Olijfolie in een hapjespan en er de groente even rondom bakken ook met de asperges kruiden erbij doen
ontdooide bladerdeeg in de vorm leggen en met een vork gaatjes rondom prikken
Wat over de rand hangt afknippen of snijden
Oven voorverwarmen op 180 graden
Ondertussen de eieren loskloppen de slagroom erbij,peper en wat geraspte Parmezaanse kaas
groentemengsel doen we in de vorm en dan een handje pijnbooompitten er over strooien
Het roommengsel erover schudden cherrytomaatjes halveren en in het mengsel duwen
Afmaken met Parmezaanse kaas
En in de oven voor ongeveer 40 a 50min
Goed af laten koelen voor je de quiche uit de vorm haalt,daar is het bakpapier weer makkelijk voor.
Je kunt het een dag van te voren maken,koud eten of nog een keer wat opwarmen