Het is maandag en dan heb je van alles in de ijskast wat eens op moet
En daar gaan we Italiaans van koken
in een romige saus met spaghettie
ook nog uit de oven dan heb je de handen vrij een uur lang
2pers.
kipdrumsticks
bakje champignons
1 courgette
2tenen knoflook
bloem ..peper, ras el hanout, Italiaans gedroogde kruiden
perterselie
1 zoutarme kip-bouillontablet, 1 lepel tomatenpuree
1 glas rode wijn rode wijn
bloem
Olie om in te bakken en ovenschaal me in te vetten.
Bloem in een schaal
kippenpoten kruiden met peper en ras el hanout en door de bloem halen
olie goed heet laten worden en de bouten rondom bruin bakken
ondertussen de oven voor verwarmen op 200 graden.
We halen de kip uit de pan en doen het in de ingevette ovenschaal
en bakken in het overgebleven vet de knoflook even aan
champignons er bij en de courgette
Even goed door laten bakken
tomatenpuree erbij en een lepel bloem
even goed doorroeren en dan 1 glas rode wijn erbij en water tot er een mooie massa ontstaat
bouillontablet erboven verkruimelen ,peper uit de molen ,Italiaanse kruiden
peterselie
Allemaal een paar minuten meekoken
Ik deed er een half flesje kookroom met maar 20 & vet in schenken
maar dat moet ieder naar zijn smaak doen,
Saus is zover klaar en schenken we over de kippenbouten
Alu-folie erover en dan een uur in de voorverwarmde oven tot d ekip mals en gaar is
Wij aten het met spaghetie en een komkommersalade
Zoals altijd als het hier op mijn site komt te staan was het een prima maaltijd
die we heerlijk opgepeuzeld hebben.