Het is zomer en volop zacht fruit te krijgen ...in mijn fruitschaal liggen nu toch
ook nectarines die nodig op moeten ...die kan ik niet lang meer laten liggen
daar moet wat mee gedaan worden.Gebakken nectarines in room boter gebakken is heel lekker als dessert ...ik ga ze nu ook bakken maar nu gaan ze op de bodem van een cake vorm
Ik heb dit recept laatst gelezen bij "Onze Franse Keuken"
Beetje mijn eigen draai er aan gegeven
Fruit
5 niet te grote nectarines
roomboter om te bakken
1 lepel rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker wil je zoeter nog wat meer suiker
cake beslag;
220 gram suiker
250 gram bloem
3 eieren
3 theelepels bakpoeder
75 ml olijfolie
125 gram Griekse yoghurt
boter om in te vetten
Oven voorverwarmen op 180 graden
bakpapier in de cakevorm en invetten met zachte roomboter
In een koekenpan de roomboter laten smelten
Ik schil de nectarines niet en snijd ze in stukken en bak ze om en om in de roomboter en strooi er suiker over
is het rondom gebakken dan in de cakevorm
We gaan beslag maken van de eieren met de suiker
Ik doe het met een mixer heb je een keukenmachine nog beter
klop het tot een mooie lichtgele massa
Yoghurt erbij en erdoor kloppen
bloem zeven met bakpoeder erbij
ook mengen en heel langzaam de olijfolie erbij gieten ,door blijven mixentot mooie massa
en over het fruit uit storten
En 40 minuten in de voorverwarmde oven
Ik had nog wat beslag over en een stukje fruit ...dit doe ik nog in een silliconenvormpje en laat het meebakken
na 40 minuten met een sate prikker diep in de cake prikken of deze gaar is
Zit er geen beslag aan kan de cake eruit
Anders nog even 5 minuten laten staan
Laat hem even afkoelen op een rooster
na ongeveer 5 minuten de cake er uithalen met het bakpapier en voorzichtig omdraaien
MMMM het ruikt lekker
Ziet er misschien niet zo mooi uit maar hij is wel lekker dat fruit is heerlijk en de koek erom heen een beetje zacht maar verder een knapperig korstje
lekker bij de thee of koffie
Geniet ervan