Home; zoutarme recepten » baksels » cake met verse nectarine

Het is zomer en volop zacht fruit te krijgen ...in mijn fruitschaal liggen nu toch 

ook nectarines die nodig op moeten ...die kan ik niet lang meer laten liggen

daar moet wat mee gedaan worden.Gebakken nectarines in room boter gebakken is heel lekker als dessert ...ik ga ze nu ook bakken maar nu gaan ze op de bodem van een cake vorm

Ik heb dit recept laatst gelezen  bij  "Onze Franse Keuken"

Beetje mijn eigen draai er aan gegeven

 


 Fruit

5 niet te grote nectarines

roomboter om te bakken 

 1 lepel rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker wil je zoeter nog wat meer suiker


 cake beslag;

220 gram suiker

250 gram bloem

3 eieren 

3 theelepels bakpoeder

75 ml  olijfolie

125  gram Griekse yoghurt

 

boter om in te vetten



Oven voorverwarmen op 180 graden  

bakpapier in de cakevorm  en invetten met zachte roomboter

In een koekenpan de roomboter laten smelten 

Ik schil de nectarines niet en snijd ze in stukken en bak ze om en om in de roomboter en strooi er suiker over

is het rondom gebakken dan in de  cakevorm

We gaan beslag maken van de eieren met de suiker

Ik doe het met een mixer heb je een keukenmachine nog beter

klop het tot een mooie lichtgele massa

Yoghurt erbij en erdoor kloppen

bloem zeven met bakpoeder erbij

ook mengen en heel langzaam de olijfolie erbij gieten ,door blijven mixentot mooie massa

en over het fruit uit storten

En 40 minuten in de voorverwarmde oven

Ik had nog wat beslag over en een stukje fruit ...dit doe ik nog in een silliconenvormpje en laat het meebakken

 

 

na 40 minuten  met een sate prikker diep in de cake prikken of deze gaar is

Zit er geen beslag aan kan de cake eruit

Anders nog even 5 minuten laten staan

Laat hem even afkoelen op een rooster 

na ongeveer 5 minuten de cake er uithalen met het bakpapier en voorzichtig omdraaien

MMMM het ruikt lekker

Ziet er misschien niet zo mooi uit maar hij is wel lekker dat fruit is heerlijk en de koek erom heen een beetje zacht maar verder een knapperig korstje

lekker bij de thee of koffie 

Geniet ervan