Een feel good maaltijd zo moet je deze pastaschotel omschrijven
heel erg lekker ,het geeft een vol gevoel en veel smaken
De spinazie houd het nog een beetje gezond
Het was niet de bedoeling dat ik deze zou opschrijven ,maar na een vraag op foto`s van deze pastaschaal toch gezwicht en hier komt het recept;
voor 2 pers.
4 ons speklapjes
2oo gram pasta
bakje champignons
200 gram spinazie
200 ml .kookroom
2 geroosterde paprika`s (was een rest uit een pot)
klein blikje tomatenpuree
1 ui
3 tenen knoflook
150 gram geitenkaas
lente ui
geraspte kaas
olijfolie
30 gr roomboter
kruiden;
peper
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (Versteegen Napoli ,grote pot)
halve lepel gedroogde oregano
2 theelepels paprikapoeder
1 tablet zoutarme kipbouillon
Ui en knoflook fijn snipperen
Speklappen in reepjes snijden en kruiden met peper ,paprikapoeder en de helft van de oregano
Champignons in plakjes snijden
Pan met roomboter op zetten voor het bakken van de champignons
pan om spekreepjes in te bakken
een pan water opzetten voor de pasta
Oven voorverwarmen op 200 graden
ovenschaal invetten met olijfolie
Gekruide speklapjes op hoog vuur tot goudbruin en knapperig bakken
Water voor de pasta opzetten ,kijk op je verpakking hoe lang de pasta koken moet en daarna afgieten .
In de andere pan of wok roomboter in de pan en de champignons bakken
knoflook erbij en de gesneden ui..als alles gaar is
Tomatenpuree erbij de gerookte paprika de Italiaanse kruiden peper ,oregano en bouillonblok
Alles omscheppen room erbij en de geitenkaas er in .laten smelten
Spekjes klaar doe het bij de roommengsel
Roer het goed door.
In de pan van de spekjes wok ik even de spinazie ,die is vlug klaar
Hier hoeft niets bij .
Spinazie in de schaal
De pasta er overeen
Daar bovenop de saus met spekjes en champignons
Afmaken met wat geraspte kaas en gesneden lente ui
10 minuten in de hete voorverwarmde oven
En daarna lekker smullen