Groente ,eieren en kaas genoeg ,meer als genoeg eiwitten er hoeft geen vlees bij
Een Galette met groente en kaas,
Galette is Frans en betekent een open taart gevuld met hartig of met zoet,mag een beetje rommelig uitzien ,en je kunt het vullen met van alles wat je lekker vind of in huis heb...Het enigste wat ik vergeten ben is paneermeel op de bodem om het vocht op te vangen...Ik zal het er wel bijschrijven
Ik gebruik een springvorm omdat ik dat het gemakkelijkst vind en doe er altijd bakpapier in ,je kunt de taart dan zo van de bodemplaat tillen en op een schaal neerzetten.
voor 2 personen
Oven voorverwarmen op 200 graden
Bladerdeeg ik neem een grote lap die opgerold liggen in de koeling van de winkel
1 courgette
10 cherrytomaatjes
3 tenen knoflook
basilicum
1 bol mozzarella
2 eieren
200 gram ricotta
1 lepel geraspte Parmezaanse kaas
citroensap
peper
chilivlokken
Paneermeel
Gedroogde Italiaanse kruiden als je het heb ;verse thym
olijfolie om te bakken
Knoflook fijn hakken ,courgette in plakken
Deze bakken we even een beetje bruin in de olijfolie
Strooi er peper en gedroogde Italiaanse kruiden over.
Ondertussen mengen we de eieren met de
Ricotta en Parmezaanse kaas en een lepel citroensap,peper erbij en gedroogde Italiaanse kruiden ,heb je die niet Provencaalse kruiden zijn ook prima.
Bakpapier in het bakblik en we leggen voorzichtig de plak bladerdeeg in de springvorm
prik op de bodem wat gaatjes (voor het garen) en strooi er paneermeel op
De courgetteplakken met de knoflook dakpansgewijs in de vorm leggen en de gehalveerde kleine tomaatjes schudden we over de courgette uit
kruiden met peper en gedroogde Italiaanse kruiden en gesneden verse basilicum
Het ricotta mengsel storten we hier boven op uit en snijden plakken van de mozzarella
en dan kan het de oven in 200 graden 25 a 30 min. even op de kleur in de gaten houden
Ik werk met een hete luchtoven ,een gewone oven op 22o graden zetten
Hij was erg lekker ,ik moet alleen aan paneermeel denken de volgende keer.
Geen vlees gemist!!