Home; zoutarme recepten » baksels » plaattaart van bladerdeeg met appel

Mijn nieuwe oven lijkt een halve computer waar veel mee kan en ik probeer elke keer wat uit de oven te toveren  .vandaag is het zondag wilde ik wat bakken ook omdat de appels op moeten.Ik kwam er èèn tekort dat verving ik door een kiwi ..heerlijk hoor .. volgende keer een kiwiplaattaart

Ik vind zelf bladerdeeg maken een dingetje en daar begin ik niet meer aan

Ik neem een groot vel bladerdeeg die je in de koeling kunt vinden

Heb je het niet neem dan 6 velletjes bladerdeeg overlap ze duw het met je vingers een beetje vast

Het is een simpel makkelijk receptje ...iedereen kan het maken

 



Oven voorverwarmen op 180 graden (hete lucht oven)

Op de bakplaat leg je bakpapier

 

wat heb je nodig

1 vel bladerdeeg of 6 kleintjes

1 eigeel

3 a 4 appels

abrikozenjam

geschaafde amandelen 

1 a 2 lepels suiker

 

Bladerdeeg op je bakplaat leggen

Besmeren met de abrikozenjam gewoon met een mes

appeltjes schillen klokhuizen verwijderen en in smalle  schijven snijden

Druk de appeltjes in de jam 

suiker over strooien is niet echt nodig ...wel lekker

amandelen er over strooien 

Druk de randjes van het bladerdeeg iets omhoog

Eigeel met een kwast over het bladerdeeg en over de appeltjes

De bakplaat in de oven schuiven voor ongeveer 25 minuten .

Ovenschaal eruit en af laten koelen 

Koffie maken en lekker smikkelen van deze lekkere plaattaart