Mijn nieuwe oven lijkt een halve computer waar veel mee kan en ik probeer elke keer wat uit de oven te toveren .vandaag is het zondag wilde ik wat bakken ook omdat de appels op moeten.Ik kwam er èèn tekort dat verving ik door een kiwi ..heerlijk hoor .. volgende keer een kiwiplaattaart
Ik vind zelf bladerdeeg maken een dingetje en daar begin ik niet meer aan
Ik neem een groot vel bladerdeeg die je in de koeling kunt vinden
Heb je het niet neem dan 6 velletjes bladerdeeg overlap ze duw het met je vingers een beetje vast
Het is een simpel makkelijk receptje ...iedereen kan het maken
Oven voorverwarmen op 180 graden (hete lucht oven)
Op de bakplaat leg je bakpapier
wat heb je nodig
1 vel bladerdeeg of 6 kleintjes
1 eigeel
3 a 4 appels
abrikozenjam
geschaafde amandelen
1 a 2 lepels suiker
Bladerdeeg op je bakplaat leggen
Besmeren met de abrikozenjam gewoon met een mes
appeltjes schillen klokhuizen verwijderen en in smalle schijven snijden
Druk de appeltjes in de jam
suiker over strooien is niet echt nodig ...wel lekker
amandelen er over strooien
Druk de randjes van het bladerdeeg iets omhoog
Eigeel met een kwast over het bladerdeeg en over de appeltjes
De bakplaat in de oven schuiven voor ongeveer 25 minuten .
Ovenschaal eruit en af laten koelen
Koffie maken en lekker smikkelen van deze lekkere plaattaart
Maak jouw eigen website met JouwWeb