Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » goulash het is eigenlijk Pörkhölt

Het is  lang geleden dat ik goulash maakte ,ik heb dat heel vaak gemaakt ,

Goelassh zeggen wij de Hongaren zeggen Pörkholt

Ik heb het recept geprobeerd zo authentiek mogelijk te maken wel met wat andere kruiden omdat er geen zout word toegvoegd  en het wel smakelijk moet zijn en dat is deze wel.

maar dat was voor dat ik zoutarm werd,

nu durf ik het wel aan en zal het ook erg lekker worden.

Ik ben zoutarm zo gewend dat als er zout in zit ik het echt niet meer lekker vind

vreselijke dorst krijg en weer opgezette benen van het vocht ...Nu is goulash aan de beurt om hier op deze site te komen prijken

En dat word zo`n mooi en lekker stoofpotje


Ik heb 6 ons rundvlees doorregen lappen

2 uien

2 tenen knoflook

2 rode paprika

1 blik tomaten 

1 klein blikje tomaten puree (Delmonte)

1 groot glas rode wijn (1 dl)

flinke tak lavas 

sellerie blad

1 halve zoutarme runderbouillontablet

1 eetlepel   paprikapoeder

 1 theelepel gerookte paprikapoeder

1 theelepel chilipoeder of scherpe paprikapoeder

1 theelepel zwarte peper

 1 theelepel korianderzaad

1 theelepel karwijzaad

olijfolie om te bakken

ik heb nog eendenvet die ik gebruik

Knoflook fijn snijden en uien grof snijden en bakken in  olijfolie...reuzel of ander vet bakken

Ondertussen vlees in dobbelstenen snijden en even goed kruiden met zwarte peper en paprikapoeder

Als de uien bruin zijn halen we het uit de pan en gaan het vlees bruin bakken

 



De paprika`s schoonmaken van zaadlijsten ontdoen en in grove stukken snijden

Als het vlees bruin is uien weer de pan in en nu ook de paprika`s  

Tomatenpuree ,blik tomaten en de wijn erbij even op hoog vuur alles goed om en door elkaar scheppen ,wat water nog er bij en het halve bouillontablet...En de wijn gaat veel smaak afgeven

Ook de overige kruiden in de pan en dan de lavas  

En dan gaat het een paar uur sudderen om gaar te worden ,minimaal 2 en half uur ,maar dat kan verschillend zijn ligt ook aan het vlees wat je gebruikt

Ik zet de pan in de oven 130 graden ..en laat maar daar in garen ..wel eens kijken of het niet droog staat te koken




Ik laat het een nachtje staan in de ijskast ,de volgende dag is het nog lekkerder  .

Wij eten het met pasta ook goed te eten met witte rijst of gebakken aardappelen

Eet je KHA lekker met spercienoontjes of bloemkoolpuree