Het is bijna Pasen en wat hoort daarbij??? Juist een eiersalade.
En wat is een eiersalade lekker bij een buffet met de kerst
Eiersalade zelfgemaakt is altijd lekker
Kruiden zoals je het zelf lekker vind,en het is niet zo zoet,de meeste salades die je koopt zijn zo zoet.
En ook zonder zout erg lekker
5 eieren
sjalotje fijn gesnipperd
1 flinke teen knoflook heel klein gesneden
1 grote zoutarme augurk (Kesbeeke)
desserlepel zoutarme mosterd
Mayonaise..ik ben er achter dat in de Zaanse volle mayonaise het minste zout zit
Wil je het niet te vet ,neem dan de helft mayonaise en de andere helft met dikke Griekse yoghurt...Het is wat frisser en niet te machtig.
Ik neem 1 lepel Griekse yoghurt op 2 lepels mayonaise
sap van halve citroen
Bieslook ...fijn geknipt
Versteegen zoutarme kruidenmix voor ei
kerrie.
peper uit de molen
gemalen chilivlokken
Eieren hard koken in ongeveer 8 minuten laten schrikken en afkoelen
in kleine stukjes snijden.
mengen met alle ingrediënten, tijdje in de ijskast dat de smaken zich mengen
heerlijk op toost ,komkommer en of een broodje .
Eiersalade is natuurlijk altijd lekker en je kunt het altijd en overal eten ,dus ook lekker in de zomer...lekker fris