Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Ik was zo gek op bloemkool , de traditionele manier met braadworst en gekookte aardappelen 

Maar bloemkool gekookt met zo`n papje zoutarm is niet lekker...het smaakt naar niks

ik zoek een recept dat het me weer smaakt,

Dit gerecht was heel lekker ,ja vind je het gek met  deze tomatensaus,en mozzarella erop

Ik begin met de saus die moet een uurtje pruttelen

1 blik tomaten

1 blikje tomatenpuree

bakje cherrytomaatjes 

ui 

2 tenen knoflook

half bakje champignons

glas rode wijn 

2 eetlepels balsamicoazijn 

gedroogde Italiaanse kruiden

peper uit de molen (mag lekker pittig worden)

gerookte paprikapoeder 1 dessertlepel

olijfolie

Ui en knoflook heel fijn snijden en bakken in de olijfolie

tomatenpuree erbij en even mee laten bakken

blik tomaten erbij

Even goed doorwarmen

Wijn en  Balsamico azijn erbij en de kruiden

En de cherry-tomaatjes en de champignons kleingesneden

Na een half uurtje kun je de tomaatjes doorprikken ,even  goed door roeren doorprikken .

Laat maar een uurtje pruttelen, ondertussen de bloemkool snijden en koken en de gehaktballetjes maken

Gehakt voor 2 pers.

250 gram gehakt

sjalotje

teen knoflook

peper

1 ei

beetje paneermeel

1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden  It.kuidenmix Sicilié van Verstegen 

gerookte paprika

 

Alles door elkaar mengen en balletjes draaien en bakken in de olijfolie,alle kanten lekker bruin en gaar laten worden

Bloemkool schoonmaken en in roosjes met water opzetten en bijna gaar laten koken  ,

ik doe er lavas bij (maggiplant).

We gaan de ovenschaal opmaken en de oven voorverwarmen op 200 graden

Olijfolie inde schaal om in te vetten

Omdat ik ook voor mijn man kook en hij niet hoeft af te  vallen en wel zoutarm mee eet doe ik aan èèn kant van de ovenschaal wat voorgekookte krieltjes

De rest is bloemkool en gehaktballetjes en wat verse basilicum

En daarna komt de tomatensaus erover  en pluk de mozzarella lekker over de saus

en dan gaat het de oven in voor een half uur

We vonden het alle twee heel lekker,alles op ....maar ik had niet anders verwacht,met deze saus smaakt alles denk ik