Al zeg ik het zelf dit was en lekkere maaltjd...die hartige taart mmm
Ik zag Rudolph deze taart maken in 24 kitchen ,zag er zo makkelijk en simpel en lekker uit Die wil ik ook maken een beetje aangepast .
We gaan beginnen voor 2 pers.
5 plakjes diepvries bladerdeeg
1 courgette,ik had een mooie gele
1 tomaat
2 grote tenen knoflook..gedroogde Italiaanse kruiden
1 bol mozzarella
2 eieren
250 gr Ricotta (hele verse kaas in een bakje)
peper..en persillade (Frans kruid peterselie en knoflook gemengd)
geraspte kaas
boter voor bakblik in te vetten olijfolie om te bakken
bladerdeeg ontdooien
oven voorverwarmen op 200graden
Ondertussen als eerste knoflook fijn snijden en bakken in olijfolie...courgette in flinke plakken snijden ,en ook even goed bakken netjes de plakken in de pan leggen en om en om bakken,peper en de Italiaanse kruiden er overheen strooien
mmmmm het ruikt al lekker!!!
We gaan de 2 eieren kloppen en doen de ricotta erbij scheppen en roeren het goed door..peper en persillade er doorheen strooien
mozzarella in plakken snijden
Bakblik (ik neem een ronde) invetten met roomboter,ontdooide bladerdeeg in de vorm leggen ,bodem goed bedekken en gaatjes in prikken...naar de zijkant omhoog met het bladerdeeg
Mozzarella plakjes leggen we op het bladerdeeg..daar strooi ik wat Italiaanse kruiden over en wat witte peper
Het ricotta mengsel erover ..de gebakken courgette plakken erin leggen
we vergeten niet de aangebakken knoflook en kruiden erover heen te doen...geeft toch een lekkere smaak.
Grote tomaat in plakken snijden
Deze leggen we over de courgette...als je de kleuren ziet krijg je vanzelf trek
Geraspte kaas erover en dan in de voorverwarmde oven van 200 graden
Laat het maar lekker een half uur in de oven staan tot hij gaar en wat bruin word
Daarna smullen...we hadden er nog hamburgers bij met gebakken ui die
ik gebakken heb met balsamico azijn en wat suiker bij de uien en op allebei Italiaanse kruiden
een salade van rucola met kleine cherrytomaten
We hebben een halve taart over is lekker voor bij de lunch de dag erop.
ps. zonder de tomaat kaliumarm gerecht