Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Geroosterde paprika`s met ei op een n bedje van risotto

Ik zag een lekker  recept van Ottolenghi  en toen zag ik de ingrediënten ..waar moet ik het allemaal kopen ..

Het waren Thaise ingrediënten. 

Ik had er ook nooit van gehoord , en ik ben echt wel in voor altijd wat nieuws uit te proberen...Maar om iets te kopen voor 1 keer dat doe ik niet .

Ik ga mijn eigen draai er aan geven ...overeind blijft de geroosterde paprika met ei, Verder is alles aangepast en ik heb er geen spijt van 

Het was superlekker en vegetarisch

 


Wat hebben we nodig voor 2 pers.;

4 puntpaprika`s 

4 eieren

1 sjalot

2 tenen knoflook

1 Spaanse peper

risotto zoveel als je nodig denkt te hebben

4 lente uien

2eetlepels citroensap

peterselie

sesamolie

sesamzaadjes

2 lepels room 

1 theelepel harissa

peper

1 zoutarme kippenbouillontablet

olijfolie

 

 


Als eerste gaan we de paprika`s roosteren

Verwarm de oven voor op 250 graden

Snijd de paprika`s open en haal de zaadlijsten eruit,laad steeltje zitten.

Bakpapier op de bakplaat en gril de paprika`s met de snee kant naar boven 

Gril  ze een minuut of 7.

Daarna de paprika`s omdraaien  zo kan het vocht er uit lopen .

Laat het grillen tot de paprika`s zwart blakeren.

Paprika`s uit de oven en met de open zijde naar beneden af laten koelen .

Dit kun je ruim voor je gaat eten klaar maken.

 



We gaan verder met de risotto

Ik maak eerst de bouillon ongeveer een liter water met de zoutarme bouillontablet.

 

Neem een ruime pan een hapjespan  bv.

Ui sjalot en peper klein snijden 

Flinke scheut olijfolie in de pan en we bakken ui knofloook en peper een paar minuten aan 

De risotto erbij en laat even mee bakken.

scheut bouillon erover tot alles flink onder de bouillon staat

laat koken zonder deksel

citroensap erbij 

20 minuten ongeveer doet risottorijst erover om gaar te worden en steeds ben je bezig met bouillon er bij te schenken het mag niet droog komen te staan.

 

Na een kwartier kan de  de helft van de lenteui en wat peterselie bij de risotto

Proef of er nog wat kruiden bij moeten nog wat bouillon erbij want we gaan het vuur hogerop zetten en het mag niet verbranden .

Leg de paprika`s in de rijst  en boven elke paprika doe je voorzichtig een ei breken ,het mag er wat uitlopen ,maar het meeste wil je toch hebben in de paprika.




Deksel op de pan en laat de eieren gaar worden.

Ondertussen doe je de room met de harissa mengen.

 

Sesamolie met sesamzaadjes en peterselie en de rest van de lenteuitjes bij elkaar mengen .

 

 

Eieren gestold eerst de room met harissa over de eieren en daarna de semamolie met de kruiden.

 

Als de eieren gaar zijn en de risotto is ook klaar gaan we lekker eten

het is erg lekker en vlees mis je niet met deze lekkere eieren in paprika







Maak een Gratis Website met JouwWeb