Ik zag een lekker recept van Ottolenghi en toen zag ik de ingrediënten ..waar moet ik het allemaal kopen ..
Het waren Thaise ingrediënten.
Ik had er ook nooit van gehoord , en ik ben echt wel in voor altijd wat nieuws uit te proberen...Maar om iets te kopen voor 1 keer dat doe ik niet .
Ik ga mijn eigen draai er aan geven ...overeind blijft de geroosterde paprika met ei, Verder is alles aangepast en ik heb er geen spijt van
Het was superlekker en vegetarisch
Wat hebben we nodig voor 2 pers.;
4 puntpaprika`s
4 eieren
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 Spaanse peper
risotto zoveel als je nodig denkt te hebben
4 lente uien
2eetlepels citroensap
peterselie
sesamolie
sesamzaadjes
2 lepels room
1 theelepel harissa
peper
1 zoutarme kippenbouillontablet
olijfolie
Als eerste gaan we de paprika`s roosteren
Verwarm de oven voor op 250 graden
Snijd de paprika`s open en haal de zaadlijsten eruit,laad steeltje zitten.
Bakpapier op de bakplaat en gril de paprika`s met de snee kant naar boven
Gril ze een minuut of 7.
Daarna de paprika`s omdraaien zo kan het vocht er uit lopen .
Laat het grillen tot de paprika`s zwart blakeren.
Paprika`s uit de oven en met de open zijde naar beneden af laten koelen .
Dit kun je ruim voor je gaat eten klaar maken.
We gaan verder met de risotto
Ik maak eerst de bouillon ongeveer een liter water met de zoutarme bouillontablet.
Neem een ruime pan een hapjespan bv.
Ui sjalot en peper klein snijden
Flinke scheut olijfolie in de pan en we bakken ui knofloook en peper een paar minuten aan
De risotto erbij en laat even mee bakken.
scheut bouillon erover tot alles flink onder de bouillon staat
laat koken zonder deksel
citroensap erbij
20 minuten ongeveer doet risottorijst erover om gaar te worden en steeds ben je bezig met bouillon er bij te schenken het mag niet droog komen te staan.
Na een kwartier kan de de helft van de lenteui en wat peterselie bij de risotto
Proef of er nog wat kruiden bij moeten nog wat bouillon erbij want we gaan het vuur hogerop zetten en het mag niet verbranden .
Leg de paprika`s in de rijst en boven elke paprika doe je voorzichtig een ei breken ,het mag er wat uitlopen ,maar het meeste wil je toch hebben in de paprika.
Deksel op de pan en laat de eieren gaar worden.
Ondertussen doe je de room met de harissa mengen.
Sesamolie met sesamzaadjes en peterselie en de rest van de lenteuitjes bij elkaar mengen .
Eieren gestold eerst de room met harissa over de eieren en daarna de semamolie met de kruiden.
Als de eieren gaar zijn en de risotto is ook klaar gaan we lekker eten
het is erg lekker en vlees mis je niet met deze lekkere eieren in paprika