lekker aspergetaartje
het recept is voor 4 vormpjes
wat hebben we nodig ;
250 gram asperges
4 velletjes bladerdeeg
25 gr.roomboter
2 afgestreken eetlepels bloem
1 dessertlepel zoutarme mosterd
100 a 150 ml bouillon
100 ml room
1 eidooier
25 gram geraspte kaas (Ementhaler)
peper
sellerieblad
lavas
1 zoutarme kippenbouillontablet
Asperges schoonmaken ...goed schillen en achterkantjes eraf snijden
doe alles in een grote pan dit maakt de bouillon lekker ,de asperges leg je er boven op
sellerieblad en lavas en de zoutarme kippenbouillontablet
laat het aan de kook komen en 20 minuten laten koken
(je kunt meer asperges tegelijk koken ,maak je gelijk een aspergesoep ..deed ik nu ook)
Als de asperges gaar zijn haal ze uit de pan en snijd ze in stukken van 2 cm
Ik heb siliconen vormpjes maar metalen zijn ook goed allebei moeten ze goed ingevet worden
oven voorverwarmen op 200 graden
bladerdeeg laten ontdooien
in de vormpjes doen en gaatjes met de vork in de bodem prikken van het bladerdeeg
10 minuten de oven in
Ondertussen gaan we een roux maken
Roomboter laten smelten ,bloem erbij en goed doorkloppen met de garde
bouillon erbij mag niet te dun worden let daar goed op
laat het een paar minuten doorkoken
Mosterd helft van de kaas ,peper en asperges en geklopt eigeel en room erbij en even goed laten meekoken.
We halen de bakjes bladerdeeg uit de oven en doen een lepel van het aspergemengsel erbovenop
de rest van de kaas erover strooien
We zetten ze nog eens terug in de oven voor 10 a 15 minuten op 200 graden
laat ze even afkoelen en dan eet smakelijk