Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Nu ben ik een liefhebber van bloemkool er geen recept is me gek genoeg om uit te proberen.

Ik ben heel blij met mijn kookboek "Simpel" van Ottolenhi

Daar leer je veel van om om te gaan met groente enz

En dan kun je er zelf ook weer van alles om heen bouwen en veranderen

en de basis blijven houden

Ik ben zo wie zo al gek van geroosterde bloemkool ,het is lekkerder dan gekookte bloemkool

Het is herfst er zijn genoeg granaatappels te krijgen ,de hele winter door eigenlijk.

Ze zijn supergezond met veel vit C erin  

Het schijnt ook bloeddrukverlagend te zijn

 


Nodig voor de bloemkool salade voor 2 pers.

 

halve bloemkool

pitjes van een halve granaatappel

klein bosje munt

handje zoutarme pistachenoten wat kleiner stampen

sap van halve citroen

olijfolie flinke scheut

1 kleine ui

peterselie

salieblaadjes

peper

 



Een kwart van de bloemkool roosteren we in de oven

oven 200 graden ,bakpapier op de ovenplaat

bloemkool in stukken gesneden erop leggen ,beetje olijfolie erop 

en een minuut of 20 in de oven.

Wel opletten het mag wat bruin worden niet laten verbranden.

laat de bloemkool  na het roosteren afkoelen.

Andere kwart van de bloemkool in de keukenmachine of staafmixer 

tot de grote van rijst  geraspt.

Dit laten we rauw 

En deze bloemkoolrijst gaat in de schaal 

granaatappel de pitjes uit halen ,wat je overhoud  is is ook lekker in de yoghurt

Snijd de munt klein doe bij de bloemkoolrijst net zoals alle andere kruiden de olijfolie en citroensap

De afgekoelde geroosterde bloemkool erbij de granaatappelpitjes en gehakte pistachenoten en hussel het langzaam door elkaar

 Geniet er van , ook de niet bloemkooleter zoals mijn man schepte een tweede keer op