Nu ben ik een liefhebber van bloemkool er geen recept is me gek genoeg om uit te proberen.
Ik ben heel blij met mijn kookboek "Simpel" van Ottolenhi
Daar leer je veel van om om te gaan met groente enz
En dan kun je er zelf ook weer van alles om heen bouwen en veranderen
en de basis blijven houden
Ik ben zo wie zo al gek van geroosterde bloemkool ,het is lekkerder dan gekookte bloemkool
Het is herfst er zijn genoeg granaatappels te krijgen ,de hele winter door eigenlijk.
Ze zijn supergezond met veel vit C erin
Het schijnt ook bloeddrukverlagend te zijn
Nodig voor de bloemkool salade voor 2 pers.
halve bloemkool
pitjes van een halve granaatappel
klein bosje munt
handje zoutarme pistachenoten wat kleiner stampen
sap van halve citroen
olijfolie flinke scheut
1 kleine ui
peterselie
salieblaadjes
peper
Een kwart van de bloemkool roosteren we in de oven
oven 200 graden ,bakpapier op de ovenplaat
bloemkool in stukken gesneden erop leggen ,beetje olijfolie erop
en een minuut of 20 in de oven.
Wel opletten het mag wat bruin worden niet laten verbranden.
laat de bloemkool na het roosteren afkoelen.
Andere kwart van de bloemkool in de keukenmachine of staafmixer
tot de grote van rijst geraspt.
Dit laten we rauw
En deze bloemkoolrijst gaat in de schaal
granaatappel de pitjes uit halen ,wat je overhoud is is ook lekker in de yoghurt
Snijd de munt klein doe bij de bloemkoolrijst net zoals alle andere kruiden de olijfolie en citroensap
De afgekoelde geroosterde bloemkool erbij de granaatappelpitjes en gehakte pistachenoten en hussel het langzaam door elkaar
Geniet er van , ook de niet bloemkooleter zoals mijn man schepte een tweede keer op