Kip is toch wel favoriet bij ons in huis ....hele kip of bout of filet
Je kunt er alle kanten mee uit.
Kruiden zo als jij het lekker vind .
Ik heb dit keer gekozen voor kruiden uit het Midden Oosten en kerrie omdat ik dat lekker vind op kip .
Vandaag met een lekker abrikozen sausje en ik heb nog gedroogde abrikozen die leg ik bij de kip in de ovenschaal.
Wat hebben we nodig;
2 kippenbouten ( ik had hele grote ...rekening houden ,die moeten langer in de oven)
knoflookpoeder
zwarte peper
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel za-atar
olijfolie
3 eetlepels witte wijn
1 eetlepel granaatmelasse ( Marokkaanse of Turkse winkel)
verse oregano
voor de saus;
3 lepels abrikozenjam
1 lepel citroensap
1 eetlepel honing
1 eetlepel zoutarme mosterd
chilivlokken naar smaak
Oven voorverwarmen op 200 graden
Spoel de kippenbouten met koud water
en kruid ze met de kruiden
Leg de kippendijen in de ovenschaal
Meng de witte wijn met de granaatappelmelasse en giet het over de kippenbouten uit
Flink besprenkelen met olijfolie en en de kippenbouten kunnen de oven in
Voor normale bouten .15 minuten 200 gr. C
45 minuten 180 graden
Grote bouten 15 min. 200 graden C
60 minuten 180 graden
15 minuten op 160 graden
Zo verbranden ze niet ,en zijn ze mals en gaar.
Sausje maken;
Doe alles bij elkaar en roer goed door .
Zet op het vuur en laat het inkoken
Kip garen haal uit de oven , leg op het bord en doe er de saus over heen ..
En wat blaadjes oregano.
Groente erbij die je lekker vind.
Bij ons was het boontjes met paprika en champignons..knoflook erbij en rode ui gewokt in olijfolie.
Lekker eten ...EET SMAKELIJK!!!