Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Kip is toch wel favoriet bij ons in huis ....hele kip of bout of filet

Je kunt er alle kanten mee uit.

Kruiden zo als jij het lekker vind .

Ik heb dit keer gekozen voor kruiden uit het Midden Oosten en kerrie  omdat ik dat lekker vind op kip .

Vandaag met een lekker abrikozen sausje en ik heb nog gedroogde abrikozen die leg ik bij de kip in de ovenschaal.

 


Wat hebben we nodig;

 

2 kippenbouten ( ik had hele grote ...rekening houden ,die moeten      langer in de oven)

knoflookpoeder

zwarte peper

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel za-atar

olijfolie

3 eetlepels witte wijn

1 eetlepel granaatmelasse ( Marokkaanse of Turkse winkel)

verse oregano

 

voor de saus;

3 lepels abrikozenjam

1 lepel citroensap

1 eetlepel honing

1 eetlepel zoutarme mosterd

chilivlokken naar smaak

 


Oven voorverwarmen op 200 graden

Spoel de kippenbouten  met koud water

en kruid ze met de kruiden

Leg de kippendijen in de ovenschaal

Meng de witte wijn met de granaatappelmelasse en giet het over de kippenbouten uit

Flink besprenkelen met olijfolie en en de kippenbouten kunnen de oven in

Voor normale bouten .15 minuten 200 gr. C

                                  45 minuten 180 graden

Grote bouten              15 min. 200 graden C

                                   60 minuten  180 graden 

                                   15 minuten op 160 graden

Zo verbranden ze niet ,en  zijn ze mals en gaar.


Sausje maken;

Doe alles bij elkaar en roer goed door .

Zet op het vuur en laat het inkoken 

 

Kip garen haal  uit de oven , leg op het bord en doe er de saus over heen ..

En  wat blaadjes oregano.

Groente erbij die je lekker vind.

Bij ons was het boontjes met paprika en champignons..knoflook erbij en rode ui gewokt in olijfolie.

 

Lekker eten ...EET SMAKELIJK!!!