Lekker eierbijgerecht bij een Oosters maaltijd of als snack, ook lekker bij nasi of eenvoudige bami
Niet te moeilijk gerecht ,simpel maar lekker.
Je leest veel dat je er chilisaus in moet doen die is normaal te zout
Nu kun je zelf chilisaus maken en in een potje doen ,ik maak het dan ook gelijk bij dit gerecht alles bij elkaar
Ik had ook geen zin om lang in de keuken te staan en z op deze manier is het net zo lekker.
Voor 2 pers.
4 eieren
1 Spaanse peper
1 ui
3 tenen knoflook
half pakje pakje gezeefde tomaten
3 lepels gembersiroop
2 lepels rijstazijn of wijnazijn
2 lepels z/a ketjap
1 theelepel sambal naar smaak chilipeper als je het nog pittiger wilt
nog een Spaanse peper erbij
100ml kokosmelk
zonnebloemolie
lente ui
Eieren hard koken ongeveer 8minuten
Laten schrikken onder koud water
en eieren pellen
bak ze bruin (niet zo bruin als mijn eieren ..die gingen iets te hard) in zonnebloemolie
ze krijgen een krokant korstje.
Ondertussen ui ,knoflook en Spaanse peper klein snijden en bakken in zonnebloemolie op laag vuur tot het zacht is
gezeefde tomaten erbij net als ketjap rijstazijn gembersiroop eventueel chilipeper erbij ..De saus mag pit hebben
Laat het wat inkoken een minuut of 10 en dan kunnen de eieren erbij en nog een minuut of 10 mee laten koken
op het laatst de kokosmelk erbij
Tussendoor proeven of het niet te zuur te zoet of te scherp is.
Lekker met nasi
Nog wat lente ui erover en en war snippers Spaanse pepers
Heel lekker!!!