Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Lekker eierbijgerecht bij een Oosters maaltijd of als snack, ook lekker  bij nasi of eenvoudige bami

Niet te moeilijk gerecht ,simpel maar lekker.

Je leest veel dat je er chilisaus in moet doen die is normaal te zout

Nu kun je zelf chilisaus maken en in een potje doen ,ik maak het dan ook gelijk bij dit gerecht alles bij elkaar

Ik had ook geen zin om lang in de keuken te staan en z op deze manier is het net zo lekker.

 

Voor 2 pers.

 4 eieren

 1 Spaanse peper

 1 ui

3 tenen knoflook

half pakje pakje gezeefde tomaten

3 lepels gembersiroop

2 lepels rijstazijn of wijnazijn

2 lepels z/a ketjap

1 theelepel sambal naar smaak chilipeper als je het nog pittiger wilt 

nog een Spaanse peper erbij

100ml kokosmelk

zonnebloemolie

lente ui

 

Eieren hard koken ongeveer 8minuten

Laten schrikken onder koud water

en eieren pellen

bak ze bruin (niet zo bruin als mijn eieren ..die gingen iets te hard) in zonnebloemolie 

ze krijgen een krokant korstje.



Ondertussen ui ,knoflook en Spaanse peper klein snijden en bakken in zonnebloemolie op laag vuur tot het zacht is

gezeefde tomaten erbij  net als ketjap rijstazijn gembersiroop  eventueel chilipeper erbij ..De saus mag pit hebben

Laat het wat inkoken een minuut of 10 en dan kunnen de eieren erbij en nog een minuut of 10 mee laten koken

op het laatst de kokosmelk erbij

Tussendoor proeven of het niet te zuur te zoet of te scherp is.

Lekker met nasi 

Nog wat lente ui erover en en war snippers Spaanse pepers

Heel lekker!!!