Lekker hartige trek ??? Dat word saucijzenbroodjes maken.
Bladerdeeg uit de koeling of vriesvak is niet zoutarm...jammer genoeg
(1.25 g zout per 100gr)
Dat is op te lossen door het zelf te maken
Maar daar ben ik niet zo handig in ..en ook geen zin in
Gehakt kruiden we natuurlijk wel zelf
Het is niet moeilijk en vlug klaar
200 gr kipgehakt (of rund)
6 velletjes bladerdeeg
2 eieren
2 lepels paneermeel
1 sjalot
paprikapoeder
gerookte paprikapoeder
nootmuskaat
peper
sambal of harisa
knoflookpoeder
Eerst het gehakt helemaal bereiden
sjalotje snipperen met 1 ei ,paneermeel en kruiden door elkaar mengen .
Maak er 6 kleine worstjes van
Zet even weg in de koeling
Dit kun je een halve dag van te voren den zijn de kruiden goed ingetrokken
Oven voorverwarmen op 200 graden
bladerdeeg ontdooien
Op ovenrooster bakpapier leggen
leg op elk velletje bladerdeeg aan 1 kant een worstje en druk aan
velletje bladerdeeg eroverslaan en aandrukken met vingers die vochtig zijn
Ik zet een bord water naast me
Doe ze zo alle 6
overgebleven ei kloppen en met een kwastje over het bladerdeeg insmeren voor een mooi kleurtje
Zet het rooster in de oven voor 25 a 30 minuten ,laatste minuten even opletten....Elke oven is anders
Ze zijn dan mooi gekleurd ,gaar en lekker dik
En ze ruiken heerlijk.
Maak jouw eigen website met JouwWeb