Home; zoutarme recepten » Bijgerechten » Saucijzenbroodjes

Lekker hartige trek ??? Dat word saucijzenbroodjes maken.

Bladerdeeg uit de koeling of vriesvak is niet zoutarm...jammer genoeg

(1.25 g zout per 100gr)

Dat is op te lossen door het zelf te maken

Maar daar ben ik niet zo handig in ..en ook geen zin in

Gehakt kruiden we natuurlijk wel zelf

Het is niet moeilijk en vlug klaar 

 


200 gr kipgehakt (of rund)

6 velletjes bladerdeeg

2 eieren

2 lepels paneermeel

1 sjalot

paprikapoeder

gerookte paprikapoeder

nootmuskaat

peper

sambal of harisa

knoflookpoeder

Eerst het gehakt helemaal bereiden

sjalotje snipperen met 1 ei ,paneermeel en kruiden door elkaar mengen .

Maak er 6 kleine worstjes van

Zet even weg in de koeling

Dit kun je een halve dag van te voren den zijn de kruiden goed ingetrokken

Oven voorverwarmen op 200 graden 

bladerdeeg ontdooien

Op ovenrooster bakpapier leggen

leg op elk velletje bladerdeeg aan 1 kant een worstje en druk aan

velletje bladerdeeg eroverslaan en aandrukken met vingers die vochtig zijn

Ik zet een bord water naast me

Doe ze zo alle 6

overgebleven ei kloppen en met een kwastje over het  bladerdeeg insmeren voor een mooi kleurtje



Zet het rooster in de oven voor 25 a 30 minuten ,laatste minuten even opletten....Elke oven is anders

Ze zijn dan mooi gekleurd ,gaar en lekker dik

En ze ruiken heerlijk.