Een lekker gerecht dit kun je eten bij vlees of vis
Dit gerecht is verder vegetarisch
Ik maak de rode rijst van risotto rijst
Daar heb je iets meer tijd voor nodig als gewone rijst ,er moet elke keer wat vocht worden toegevoegd ..Dus even er bij blijven
Tel ook een uur bereiding van de paprika`s in de oven
Voor 2 pers.
2 paprika`s
1 kop rode rijst
1 kopje rode wijn
1 klein blikje tomatenpuree
(Delmonte)
1 ui
2 tenen knoflook
handje gesneden champignons
peterselie
munt
zwarte peper
gedroogde oregano
Bouillon
olijfolie
ui en knoflook fijn snijden
aanfruiten in de olijfolie
champignons erbij
als alles een beetje aangebakken is de tomatenpuree erbij en goed omroeren
rijst erbij goed er door heen roeren dat alles een beetje vastplakt aan de rijst
kopje rode wijn erbij en aanvullen met bouillon of kokend water
tot de rijst net onder staat droge kruiden erbij
Laat het koken en zet het vuur zacht
Goed opletten het mag niet droog komen te staan ,doe er elke keer wat bouillon bij tot de rijst gaar is .Even naar de verpakking kijken hoe lang ongeveer ......meestal een minuut of 20
De verse kruiden erdoor
Ovenschaal invetten met olijfolie
oven voorverwarmen 200 graden
Paprika wassen doormidden snijden en de zaadlijsten eruit
de paprika`s vullen
geitenkaas erboven brokkelen
Aluminium folie er over (tegen het verbranden van de paprika)
En dan een uurtje in de oven tot de paprika zacht is
Ik had een halve paprika over
De volgende dag is dat ook erg lekker om koud te eten bij de lunch