Home; zoutarme recepten » Grieks eten » Gevulde Griekse paprika

Een lekker gerecht dit kun je eten bij vlees of vis

Dit gerecht is verder vegetarisch

Ik maak de rode rijst van  risotto rijst

Daar heb je iets meer tijd voor nodig als gewone rijst ,er moet elke keer wat vocht worden toegevoegd ..Dus even er bij blijven

Tel ook een uur bereiding  van de paprika`s in de oven

 


Voor 2 pers.

2 paprika`s

1 kop rode rijst

1 kopje rode wijn

1 klein blikje tomatenpuree

(Delmonte)

1 ui

2 tenen knoflook

handje gesneden champignons

peterselie

munt 

zwarte peper

gedroogde oregano

Bouillon

olijfolie

 


ui en knoflook fijn snijden

aanfruiten in de olijfolie

champignons erbij 

als alles een beetje aangebakken is  de tomatenpuree erbij en goed omroeren

rijst erbij goed er door heen roeren dat alles een beetje vastplakt aan de rijst

kopje rode wijn erbij en aanvullen met bouillon of kokend water

tot de rijst net onder staat droge kruiden erbij

Laat het koken en zet het vuur zacht

Goed opletten het mag niet droog komen te staan ,doe er elke keer wat bouillon bij tot de rijst gaar is  .Even naar de verpakking kijken hoe lang ongeveer ......meestal een minuut of 20

De verse kruiden erdoor 

Ovenschaal invetten met olijfolie

oven voorverwarmen 200 graden

Paprika wassen doormidden snijden en de zaadlijsten eruit

de paprika`s vullen

geitenkaas erboven brokkelen

Aluminium folie er over (tegen het verbranden van de paprika)

En dan een uurtje in de oven tot de paprika zacht is




Ik had een halve paprika over 

De volgende dag is dat ook erg lekker om koud te eten  bij de lunch