Home; zoutarme recepten » feestelijk eten » creme de cassissaus

Heerlijk sausje voor over de eendenborstfilet

Is niet moeilijk vlug klaar en goedkoper als  sinaasappelsaus want daar hoort Cointreau in

Ben je op vakantie in Frankrijk neem de crème de cassis mee,ook lekker om een kir te maken met witte wijn of kir royal met champagne of cava ...smaakt net zo lekker


Wat hebben we nodig voor 2 eendeborsten 

1 eetlepel eendenvet anders een paar lepels van het uitgebakken vet van de eendeborst

1 dl. crème de cassis

5 lepels balsamicoazijn..

peper

provencaalse kruiden

allesbinder


Ik heb eendenvet apart in potjes die ik meestal uit een  blik confit de canard  schep ,zonde om weg te gooien en ik maak hier de saus van

Heb je dit niet in huis, dan neem je het vet van de eendborstfilet  die je net gebakken heb.

En ligt de eendenborst te garen in de oven neem een lepel of 3 voor de saus uit de pan en neem een klein pannetje en doe daar het vet in

Crème de cassis erbij en de balsamicoazijn de kruiden en laat even goed doorkoken 

allesbinder toevoegen word de saus wat dikker  beetje schudden tot het de juiste dikte heeft ,en zo heb je in een paar minuten een heerlijk saus voor over de eendenborst

Op mijn bordje zie je er Aligot bij liggen komt ook uit Frankrijk zo lekker erbij.

Is dit geen lekker bordje voor met de feestdagen??