Heerlijk sausje voor over de eendenborstfilet
Is niet moeilijk vlug klaar en goedkoper als sinaasappelsaus want daar hoort Cointreau in
Ben je op vakantie in Frankrijk neem de crème de cassis mee,ook lekker om een kir te maken met witte wijn of kir royal met champagne of cava ...smaakt net zo lekker
Wat hebben we nodig voor 2 eendeborsten
1 eetlepel eendenvet anders een paar lepels van het uitgebakken vet van de eendeborst
1 dl. crème de cassis
5 lepels balsamicoazijn..
peper
provencaalse kruiden
allesbinder
Ik heb eendenvet apart in potjes die ik meestal uit een blik confit de canard schep ,zonde om weg te gooien en ik maak hier de saus van
Heb je dit niet in huis, dan neem je het vet van de eendborstfilet die je net gebakken heb.
En ligt de eendenborst te garen in de oven neem een lepel of 3 voor de saus uit de pan en neem een klein pannetje en doe daar het vet in
Crème de cassis erbij en de balsamicoazijn de kruiden en laat even goed doorkoken
allesbinder toevoegen word de saus wat dikker beetje schudden tot het de juiste dikte heeft ,en zo heb je in een paar minuten een heerlijk saus voor over de eendenborst
Op mijn bordje zie je er Aligot bij liggen komt ook uit Frankrijk zo lekker erbij.
Is dit geen lekker bordje voor met de feestdagen??
ook lekker met Pastinaakpuree