We gaan richting Frankrijk en om in de stemming te komen ga ik Ratatouille maken
Ook hier hebben ze de lekker verse groente die al veel zon heeft gezien ,alleen de kruiden niet die neem ik gedroogd.
Het is een gerecht wat eigenlijk uit de Provence komt...Een vegetarisch gerecht wat je warm maar ook koud kan eten op brood.
Wat hebben we nodig voor 2 per;
3 tenen knoflook
1 ui
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
3 tomaten
Olijfolie om te bakken ,klein blikje tomatenpuree en half glaasje rode wijn
Basilicum en Rozemarijn...(gedroogde kruiden flink strooien met herbes de Provence)
peper uit de molen
Olijfolie in de pan gesnipperde knoflook en ui aan fruiten
rest van groente snijden en erbij doen goed doorroeren flink kruiden over strooien
Tomaten puree en wijn erbij en zeker anderhalf uur op klein vuur laten garen en smoren
heerlijk bij brood of macaroni of rijst.
Wij aten het met een kippenbout die uit de braadzak kwam
groente en kruiden ...bijna Paprika vergeten..en die zijn zo lekker hier