Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » Broccoli en peultjes knoflook .-oosters

Lekker  bijgerecht met veel vitamientjes  en smaak.

pittig zoet en zuur het heeft het allemaal

En knoflook heel veel knoflook

Geen foto`s tussendoor genomen ... was eigenlijk niet de bedoeling  dat ik recepten schreef  in deze drukke verhuizingstijd.

Ik heb gekozen voor 2 groente ...maar wil je alleen Broccoli  kan dat natuurlijk ook

 

Wat heb je nodig voor 2 personen 1 stronk broccoli

150 gram peultjes

3 tenen knoflook

lente ui

sesamzaadjes

sap van 1 citroen

lepel gembersiroop

2 lepels zoutarme ketjap

 1 theelepel sambal

 

Broccoli roosjes snijden  en peultjes schoonmaken

Ze zijn allebei even vlug gaar en kan bij elkaar in de pan 

laat het koken en beetgaar worden in een paar minuten

Ondertussen hele fijne plakken snijden van de knoflooktenen

Die gaan we bakken in sesamolie .. niet op hoog vuur het mag niet verbranden en goed omschudden 

Zijn ze mooi gekleurd knoflook in een schaaltje doen

In de overgebleven olie sap van citroen ,ketjap en gembersiroop met de sambal even aan de kook brengen en een beetje inkoken

Groente gaar in een kom doen en daar overheen de  dressing

Knoflookplakjes erop sesamzaadjes en lente ui

Lekker bij witte rijst





Maak een Gratis Website met JouwWeb