Lekker bijgerecht met veel vitamientjes en smaak.
pittig zoet en zuur het heeft het allemaal
En knoflook heel veel knoflook
Geen foto`s tussendoor genomen ... was eigenlijk niet de bedoeling dat ik recepten schreef in deze drukke verhuizingstijd.
Ik heb gekozen voor 2 groente ...maar wil je alleen Broccoli kan dat natuurlijk ook
Wat heb je nodig voor 2 personen 1 stronk broccoli
150 gram peultjes
3 tenen knoflook
lente ui
sesamzaadjes
sap van 1 citroen
lepel gembersiroop
2 lepels zoutarme ketjap
1 theelepel sambal
Broccoli roosjes snijden en peultjes schoonmaken
Ze zijn allebei even vlug gaar en kan bij elkaar in de pan
laat het koken en beetgaar worden in een paar minuten
Ondertussen hele fijne plakken snijden van de knoflooktenen
Die gaan we bakken in sesamolie .. niet op hoog vuur het mag niet verbranden en goed omschudden
Zijn ze mooi gekleurd knoflook in een schaaltje doen
In de overgebleven olie sap van citroen ,ketjap en gembersiroop met de sambal even aan de kook brengen en een beetje inkoken
Groente gaar in een kom doen en daar overheen de dressing
Knoflookplakjes erop sesamzaadjes en lente ui
Lekker bij witte rijst
Maak jouw eigen website met JouwWeb