Eèn van de bekendste gerechten uit de Griekse keuken een souvlaki
Ik maak ze ook vandaag van kipdijfilet ,lang laten marineren en daarna de BBQ op
Tuurlijk met een tzatzikisaus en pittabroodjes ...salades erbij ..Komplete maaltijd.
Eerst ga ik het vlees in blokjes snijden
en een marinade maken ;
3 a 4 ons kipdijfilet
4 tenen knoflook
halve citroen
1 eetlepel oregano
halve theelepel paprikapoeder
halve theelepel rozemarijn
zwarte peper naar smaak
1 laurierblad
30 ml olijfolie
30ml wijnazijn of witte wijn
Je kunt alles nu in de keukenmachine doen of staafmixer
of je snijd alles zelf heel fijn en mixt het door elkaar
De halve citroen snijd ik in twee stukken èèn gedeelte knijp ik het sap van uit en het andere gedeelte gaat de mixkom in van de staafmixer met schil en al..even wassen van te voren.
Doe deze marinade nu bij het vlees en schep goed om
De citroen zorgt ervoor dat het vlees supermals word als het gebakken gaat worden of de BBQ op gaat
Deze kun je al een avond van te voren maken
laat het wel lang genoeg intrekken.
Stokjes in het water zetten we willen niet dat ze verbranden
Vlees op de stokjes doen en ze kunnen de hete BBQ op
Ze hoeven niet lang op de BBQ ,vlug gaar en mals dat komt door de ctroen
Neeeeee ....het vlees is er niet zuur van geworden ,lekker mals en goed gekruid.