Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Home; zoutarme recepten » groente » Geroosterde aubergine met kerriesaus

Weer zo`n bijzonder lekker recept .van aubergine met een saus en combinatie met ui amandel en granaatappelpitjes

Ik heb laatst de Pasta Norma  gemaakt en die is ook met geroosterde aubergine ..ik opperde nog lijkt me ook lekker met een yoghurtsausje.

Dit wilde ik al uitproberen ..tot ik het recept in het boek Simpel zag staan.

Ik pas het heel licht aan op een manier zoals het mij het beste uitkomt en wat andere kruiden omdat we geen zout gebruiken

 


Wat hebben we nodig voor 2 personen

2 aubergines

Olijfolie een flinke scheut 

uienpoeder 

knoflookpoeder 

zwarte peper 

chilivlokken

bakpapier

 

topping

30 gr geschaafde amandelen een flink handje vol

1 grote ui

 1 theelepel kerriepoeder

korianderzaad

granaatappelpitten zoveel als je lekker vind

 

kerriesaus

3 lepels Griekse yoghurt 

2 theelepel kerriepoeder

1 theelepel kurkumma

zwarte peper 

2 tenen knoflook

1 eetlepel citroensap 

rasp van citroen

1 lepel olijfolie

 

komijnzaad


Maak eerst het sausje  .Meng alles bij elkaar  met fijn gesneden knoflook

En zet het weg in de koeling

Ontpit de granaatappel ,Ik snijd hem in vieren en met een lepel haal ik de pitjes eruit

Doe het in de gootsteen er willen nog weleens druppels rondspringen en het is rood en krijg je moeilijk weg

Ui in ringen snijden  en bakken in olijfolie tot het begint  te verkleueren 

doe er de kerriepoeder  bij en de amandelen en laat nog een minuut of 2 meebakken



 We gaan aan de aubergines  beginnen

Oven voorverwarmen op 200 graden

bakpapier op de ovenplaat

Aubergines de boven en onderkanten eraf snijden en schillen van boven naar beneden  om en om ...mooie strepen trekken

Plakken snijden van een halve cm

Op de chilivlokken na doe alles bij elkaar in een kom olijfolie en kruiden

Leg de plakken aubergine  op het bakpapier

smeer ze aan beide kanten in met het kruidenolie

Strooi er chilivlokken over 

En zet de plaat voor een half uur tot drie kwartier in de oven .Let op dat het niet verbrand

Zijn ze mooi bruin en gaar haal het uit de oven schik op een schaal

en doe er de kerriesaus op verdelen, de uien met amandelen de granaatappelpitjes en strooi wat komijnzaad erover 

Het is verrassend lekker





Maak een Gratis Website met JouwWeb