Weer zo`n bijzonder lekker recept .van aubergine met een saus en combinatie met ui amandel en granaatappelpitjes
Ik heb laatst de Pasta Norma gemaakt en die is ook met geroosterde aubergine ..ik opperde nog lijkt me ook lekker met een yoghurtsausje.
Dit wilde ik al uitproberen ..tot ik het recept in het boek Simpel zag staan.
Ik pas het heel licht aan op een manier zoals het mij het beste uitkomt en wat andere kruiden omdat we geen zout gebruiken
Wat hebben we nodig voor 2 personen
2 aubergines
Olijfolie een flinke scheut
uienpoeder
knoflookpoeder
zwarte peper
chilivlokken
bakpapier
topping
30 gr geschaafde amandelen een flink handje vol
1 grote ui
1 theelepel kerriepoeder
korianderzaad
granaatappelpitten zoveel als je lekker vind
kerriesaus
3 lepels Griekse yoghurt
2 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kurkumma
zwarte peper
2 tenen knoflook
1 eetlepel citroensap
rasp van citroen
1 lepel olijfolie
komijnzaad
Maak eerst het sausje .Meng alles bij elkaar met fijn gesneden knoflook
En zet het weg in de koeling
Ontpit de granaatappel ,Ik snijd hem in vieren en met een lepel haal ik de pitjes eruit
Doe het in de gootsteen er willen nog weleens druppels rondspringen en het is rood en krijg je moeilijk weg
Ui in ringen snijden en bakken in olijfolie tot het begint te verkleueren
doe er de kerriepoeder bij en de amandelen en laat nog een minuut of 2 meebakken
We gaan aan de aubergines beginnen
Oven voorverwarmen op 200 graden
bakpapier op de ovenplaat
Aubergines de boven en onderkanten eraf snijden en schillen van boven naar beneden om en om ...mooie strepen trekken
Plakken snijden van een halve cm
Op de chilivlokken na doe alles bij elkaar in een kom olijfolie en kruiden
Leg de plakken aubergine op het bakpapier
smeer ze aan beide kanten in met het kruidenolie
Strooi er chilivlokken over
En zet de plaat voor een half uur tot drie kwartier in de oven .Let op dat het niet verbrand
Zijn ze mooi bruin en gaar haal het uit de oven schik op een schaal
en doe er de kerriesaus op verdelen, de uien met amandelen de granaatappelpitjes en strooi wat komijnzaad erover
Het is verrassend lekker
Maak jouw eigen website met JouwWeb