Een lekker saus voor bij witte vis ....varkenshaas ook lekker bij pasta

een groentesaus met een dot crème frache die het romig maakt

Makkelijk recept en vlug klaar en het is genieten ervan

er blijft niks van over geloof me

 1 venkel

 1 sjalot

2 tenen knoflook

150 ml bouillon

100 ml crème frache

1 klein borrelglaasje ouzo of pernod (niet noodzakelijk...wel lekker)

1 theelepel venkelzaad   

30 g roomboter

zwarte peper

halve rode peper

                                                                                                                         groen van de venkel                                                                

Handig een staafmixer  .


Van de venkel al die vingers wegsnijden en de onderkant ook de harde binnenkern.

Daarna in repen snijden

knoflook en sjalot fijn snijden.

 

Roomboter inde pan en  ui en knoflook even glazig bakken .dan de venkel erbij en lekker even bakken

Bouillon erbij (geen bouillon? neem een kwart groentebouillontablet z/a en doe dat in een glas met kokend water)

Venkelzaad ouzo zwarte peper erbij en een klein kwartier laten koken.

Pan van het vuur en met de staafmixer een gladde saus van maken met de crème frache.

Te dik de saus ,doe er nog wat bouillon bij .

Je heb nu een lekkere groentesaus ,maak nog af met kruiden die  je lekker vind

Ik vind wat rode peper lekker voor de  bite er bovenop lekker ,en natuurlijk het groen van de venkel

De foto`s zijn gemaakt met kabeljauw en peultjes

en frietjes van knolselderij...

Ik heb bovenin aangegeven dat het ook lekker is bij varkenshaas enz.


kabeljauwfilet met venkelsaus                        


Frietjes van knolselderij