Een lekker saus voor bij witte vis ....varkenshaas ook lekker bij pasta
een groentesaus met een dot crème frache die het romig maakt
Makkelijk recept en vlug klaar en het is genieten ervan
er blijft niks van over geloof me
Handig een staafmixer .
Van de venkel al die vingers wegsnijden en de onderkant ook de harde binnenkern.
Daarna in repen snijden
knoflook en sjalot fijn snijden.
Roomboter inde pan en ui en knoflook even glazig bakken .dan de venkel erbij en lekker even bakken
Bouillon erbij (geen bouillon? neem een kwart groentebouillontablet z/a en doe dat in een glas met kokend water)
Venkelzaad ouzo zwarte peper erbij en een klein kwartier laten koken.
Pan van het vuur en met de staafmixer een gladde saus van maken met de crème frache.
Te dik de saus ,doe er nog wat bouillon bij .
Je heb nu een lekkere groentesaus ,maak nog af met kruiden die je lekker vind
Ik vind wat rode peper lekker voor de bite er bovenop lekker ,en natuurlijk het groen van de venkel
De foto`s zijn gemaakt met kabeljauw en peultjes
en frietjes van knolselderij...
Ik heb bovenin aangegeven dat het ook lekker is bij varkenshaas enz.
Maak jouw eigen website met JouwWeb