Kip anders daar had ik zin in ...ook in zoet,in een afvalperiode eet je niet veel zoetigheid,en dat haalde ik vandaag in door dit Marokkaanse kipgerecht met gedroogde pruimen,rozijnen en abrikozensaus.
maar dit gerecht is een blijvertje ,echt erg lekker.
We gaan eerst een marinade voor de kip maken ;
Voor 2 pers.
2 kippendijen of 6 drumsticks
een half ui
2 tenen knoflook
1 dessertlepel kurkuma
halve lepel Ras el Hanout
1 theelepel selderiezaad
1 theelepel koriander
Peterselie gedroogd
gemberpoeder
half theelepeltje Komijn
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
handje gedroogde pruimen
Olijfolie 100 ml.
Peper uit de molen
8 a 10 gedroogde pruimen
handje rozijnen
Ui en knoflook fijn snijden en alles mengen met elkaar en de kippendijen er goed mee insmeren
Verse peterselie ,geschaafde amandelen voor te garneren
Abrikozen jam en klein blikje abrikozen en halve citroen voor het sausje
Minimaal 4 uur in de marinade in de ijskast laten staan
Na die tijd gaan we de oven voorverwarmen op 200 graden (hete luchtoven)
Kip met de marinade in de ovenschaal ,en we doen er wat water of erbij bouillon zodat de bodem bedekt is met vocht
ook nog wat rozijnen erbij een stengel Lavas en een tak rozenmarijn
En dan gaat alles de oven in
Regelmatig de kip wat inwrijven met olie uit de schaal
Ondertussen maken we een abrikozen sausje
Ik had nog een klein blikje abrikozen,je kunt het ook maken van gedroogde abrikozen even laten weken of saus op tijd maken wellen ze in de saus.
1 klein blikje abrikozen
2 lepels abrikozenjam
sap van een halve citroen
Alles bij elkaar en even goed doorwarmen
mmm lekker zoet
Ook nog een handje geschaafde amandelen even roosteren in de droge koekenpan
peterselie snijden
Na een uur is de kip klaar en gaan we het op de schaal leggen met abrikozensaus de pruimen,
wat geschaafde amandelen erop en verse peterselie.
Smullen maar ..Lekker met Turks brood
wij aten het met Rösti schijven (ook in de oven naast de schaal met kip) en tomatensalade