Wat ik zo lekker vind van Indonesisch eten ...het is lekker gekruid ,ook zoutarm is het lekker,het is altijd zo vol smaak,de boontjes zo uit het water is niet lekker ,maar op deze manier blijf je spercieboontjes eten..Het is geen bestaand recept,Ik heb maar wat gedaan maar wel met de Indonesche touch..
of het heeft gesmaakt???
Alles is opgegaan zo lekker was het.
voor 2 pers
3 0ns kippefilet
4 ons sperciebonen
half bakje champignons
2 tenen knoflook
1 grote ui ,
stukje gember
ketjap (zoutarm) ,
rood pepertje of mespunt sambal ,
Laos ,witte peper
3 eetlepels pindakaas
kokos geraspte (dan wat extra water erbij in de saus)
of kokosmelk
We gaan de kipfilet in blokjes snijden en marineren
lepel ketjap peprtje of mespunt sambal en wat citroensap knijpen we er boven uit
laat maar een uurtje marineren
Boontjes schoonmaken en een minuut of 10 koken afspoelen onder de koude kraan gaart het niet door,beetje knapperig mogen ze wel zijn
Champignons schoonmaken in stukjes snijden en bakken met wat gesneden
gember
als ze gaar zijn bij de boontjes in een schaal ,in een kommetje wat ketjap met citroensap en een beetje sambal door elkaar roeren ,dit mengsel door de bonen champignons roeren.
Ui snijden in kleine stukken
blokje stemgember kleinsnijden
We gaan dit roerbakken in de wok in olie
kipfilet erbij en goed bruin laten bakken
3 eetlepels pindakaas er bij en doorheen roeren
Geraspte kokos erbij en wat water bij gieten,
alles goed door elkaar roeren en even door laten bakken ,
boontjes mengsel erbij doen en nog 5 min. mee laten sudderen
lekker met witte rijst ,gebakken uitjes en wat zoetzure groente en een stukje emping (zoutarm).