Bloemkool weer eens anders.
Bloemkool leent zich goed om te roosteren, het is vlug klaar
helemaal lekker met een yoghurtsausje
Ik maakte er bifteki bij die ik ook op de bakplaat legde zodat het mee kon bakken
De bifteki (Grieks gekruid gehakt) maakte ik van kipgehakt
Voor 1 kleine bloemkool
bloemkool
uienpoeder
knoflookpoeder
zwarte peper
paprikapoeder
olijfolie
Ik rooster de hele bloemkool ,heb je bloemkool over kun je hem gebruiken als bloemkoolrijst of voor een salade
Doe de bloemkool even met de staafmixer klein mixen
Oven voorverwaren op 200 graden
Bladeren van de bloemkool snijden .
Bloemkool wassen
Snijd de bloemkool zoveel mogelijk met een scherp mes in plakken
Bakpapier op de bakplaat leggen de plakken bloemkool erop
wat overblijft de roosjes ook erbij
Kruid de bloemkool met zwarte peper k,noflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder
sprenkel er ruim olijfolie over.
De plaat kan de oven in voor een half uur de bloemkool is mooi geroosterd.
Wil je ook gehakt erbij maak er platte hamburgers van en leg ze erbij op de bakplaat ze zijn ook gaar na eeen half uur