Home; zoutarme recepten » visgerechten » Calamarisringen ...pikant met knoflooksaus

Calamaris ringen vaak genoeg gemaakt in Spanje ala Romana ..maar dat wilde ik niet,

 geen jasje met ei en bloem,  het tis och wat vetter en machtiger

Maar deze inktvisringen die ik vandaag heb gemaakt ,had ik jaren geleden al moeten maken ...zo lekker

Weinig foto`s ..ooit zal ik er aan denken om even wat meer foto`s te maken 

Als de ringen eenmaal gebakken zijn  gaat het bijna niet...Het gaat zo vlug en dat lekkers wil je niet  koud laten worden

 

Hoe maak je ze

Ik koop pijlstaartinktvis ..deze is al schoongemaakt de visboer wil ze ook bakken en verkopen als gebakken calamaris  dus mooie witte schoongemaakte inktvis voor mij.

Dus dat geluk heb ik weer

Ik koop wel de hele inktvissen  en snijd ze zelf in ringen even spoelen  en drogen

Ringen in een kom en flink bestrooien met knoflookpoeder ,uienpoeder

en grove chilipeper

 




plaats de schaal een paar uur in de koelkast ,de kruiden trekken goed in


Als je eenmaal begint te bakken zorg dat alles klaar is

tafel gedekt ,

je salade,  patat wat je er nog meer bij  wil eten  

Je knoflooksausje   lekker als dip .


Je kunt de ringen in de frituurpan doen op 180 graden..maar ik vind het een beetje zonde  van mijn olie ,want dan bak je er geen frieten meer in

Ik bak in een wokpan

Flinke scheut zonnebloemolie in de wok ...de ringen moeten rondom in de olie liggen te zwemmen

En heet laten worden... houd een stuk brood bij de hand ,

Als je denkt dat het heet genoeg is even brood er in steken  borrelt het erom heen is de olie heet genoeg

 

Bloem in een schaal en de gekruide inktvisringen er doorheen halen en gelijk bakken in de olie

Na een paar minuten zijn ze goudbruin en lekker ...

Laat ze niet te lang bakken ..worden ze alleen maar taai van ..

Het geheim van inktvis met alles wat je er van bakt of gaart ...   is   kort bakken

Even op het keuken papier uit laten lekker ..er komt niet veel vet van af

En dan vlug verdelen en het volgende portie in de pan 





mijn knoflooksausje;

 

2 lepels Griekse yoghurt

2 lepels mayonaise

2 lepels olijfolie

1 lepel azijn en wat citroensap

3 tenen knoflook uitgeperst

bosje bieslook er boven geknipt

peper 

alles door elkaar roeren