Wat hebben we lekker gegeten vandaag ..leek wel kerst ,zo lekker was het
varkenshaas; champignons met paprika room witlof uit de oven wat salde het was top
Ik ahd nog wat kruidenboter over van de kerst ...kon ik ook goed gebruiken
Ik ga proberen om het stap voor stap op te schrijven ...Het is niet moeilijk
Voor 2 pers.
varkenshaas 350 gra
150 gram champignons
1 rode paprika
klein uitje
2 tenen knoflook
30 a 50 gram roomboter
room of kookroom
witte peper
uienpoeder
gedroogde peterselie
thijm
peterselie
1 pond witlof
2 plakjes ham
paar plakken jonge kaas of geraspte kaas
room kookroom
kerriepoeder
peper
uienpoeder
Vlees half uur voor bereiden uit de koelkast halen ,laat het op kamer temperatuur komen.
Begin met de witlof , kontjes eraf ,wassen doormidden snijden en bijna gaar koken.
Laat het een tijdje uitdruipen in een zeef of vergiet
Ovenschaal invetten witlof erin en kruiden met de kruiden
plakjes ham klein snijden ivm zoutarm dieet niet teveel ham.
kaas erover en wat room overschenken
Oven voorverwarmen op 180 graden Schaal de oven in voor 20 a 25 minuten
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden ui en knoflook klein snijden en aan fruiten
paprika in blokjes snijden
Varkenshaas kruiden het dunne gedeelte omhoog met een tandenstoker vastzetten ..anders bak het aan.
In 2 koekenpannen roomboter laten smelten
Als ui en knoflook wat glazig is, de champignons erbij en de paprika blokjes
kruiden er bij even doorbakken.
ondertussen de varkenshaas bakken op half hoog vuur regelmatig omdraaien.
Klein laagje room erop schenken en laat het even mee inkoken
Ik wil het vlees rose hebben en na een kwartier is mijn vlees klaar en rose
Witlof is klaar champignons ook
Ik maak nog vlug een beetje salade erbij .