voor 2 personen;
250 gram kipfilet
citroen
rozemarijn
thijm
1 ui
3 tenen knoflook
Italiaanse gedroogde kruiden
peper
olijfolie
Voor de pastasaus;
1 teen knoflook
handje champignons
1 groot potje crème frache
pijnboompitjes
peterselie
1 dl kippenbouillon 1 dl water met een halve z/a bouillontablet
lenteuitjes
roomboter
250 gram pasta
Oven voorverwarmen op 180 graden
kipfilet in smalle plakken snijden (als schnitzels)
1 ui snipperen en 3 tenen knoflook
Olijfolie in de ovenschaal kipfilet kruiden met peper en gedroogde Italiaanse kruiden
Kipfilet in de oven plakjes citroen erop en takjes Rozemarijn en thym erbij en de schaal in de oven schuiven voor 20 min.
Na 10 minuten een keer de kipfilet omkeren
Als de kipfilet is omgedraaid zetten we het water op voor de pasta
In een grote pan even de pijnboompitten aan bakken
Als ze mooie gekleurd zijn even apart , en roomboter in de pan ,1 fijn gesnipperde knoflookteen en een handje champignons die fijn gesneden is in de pan even aan braden.
Bakje crème frache erbij even warm laten worden 1 dl warme bouillon erbij, peper naar smaak toevoegen en alles goed doorroeren.
Kipfilet kan uit de oven die is gaar..in kleine hapklare stukjes snijden ,doen we bij de saus ,even de Rozemarijn takjes verwijderen
Ui en knoflook uit de schaal bij de saus doen en de citroensap uit de schijfjes knijpen ook in de saus ,pasta is ondertussen ook gaar en afspoelen.
Ik doe de pasta sinds ik een zoutarm dieet heb altijd bij de saus ,maar het hoeft niet je kan natuurlijk ook apart opdienen..Maar de saus geeft wel gelijk smaak aan de pasta
Peterselie erover en pijnboompitjes ,nog een lekkere komkommersalade erbij ,
kan je ook allemaal in dat half uurtje klaarmaken ...en dan aan tafel
Eet smakelijk