Home; zoutarme recepten » salades » Spinaziesalade met brie en ui gekaramaliseerd

Ik eet zelden  brood en ik krijg nog weleens de vraag wat eet je dan ..zo`n soort salade 

zoals dit als lunch ,lekker toch 

En nog gezond ook,ik kom wel aan minimaal 2 ons groente op een dag

Dit keer geen geroerbakken spinazie ...wat ik ook lekker vind ...maar een salade  met van alles erbij

Ik maak deze voor 1 persoon gewoon alles vermeerderen als je meer wil maken

 

100 gr gewassen spinazie

2 a 3  tomaatjes

1 ui

handje walnoten

klein handje pijnboompitten 

50 gram brie in plakjes

1 eetlepel honing

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepel witte wijnazijn

 



Olijfolie in de pan en de in ringen gesneden ui  langzaam  bakken in de olijfolie zijn ze glazig en wat aan het kleuren de honing er over en laat even bakken  nog

azijn erbij en dan gelijk warm over de spinazie in de schaal  even goed doorroeren ,dat het ook goed door de spinazie zit 

ondertussen in een droge pan de pijnboompitjes  bakken

tomaatjes snijden en erdoor  net als de brie en de noten

pijnboompitjes er over en klaar is de salade

Mooi weer ik eet hem lekker buiten

Je kunt er natuurlijk altijd een broodje bij  eten 

Maar ik heb hier genoeg aan mmm heerlijk

 

ongeveer 0.5 g zout