Ik eet zelden brood en ik krijg nog weleens de vraag wat eet je dan ..zo`n soort salade
zoals dit als lunch ,lekker toch
En nog gezond ook,ik kom wel aan minimaal 2 ons groente op een dag
Dit keer geen geroerbakken spinazie ...wat ik ook lekker vind ...maar een salade met van alles erbij
Ik maak deze voor 1 persoon gewoon alles vermeerderen als je meer wil maken
100 gr gewassen spinazie
2 a 3 tomaatjes
1 ui
handje walnoten
klein handje pijnboompitten
50 gram brie in plakjes
1 eetlepel honing
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepel witte wijnazijn
Olijfolie in de pan en de in ringen gesneden ui langzaam bakken in de olijfolie zijn ze glazig en wat aan het kleuren de honing er over en laat even bakken nog
azijn erbij en dan gelijk warm over de spinazie in de schaal even goed doorroeren ,dat het ook goed door de spinazie zit
ondertussen in een droge pan de pijnboompitjes bakken
tomaatjes snijden en erdoor net als de brie en de noten
pijnboompitjes er over en klaar is de salade
Mooi weer ik eet hem lekker buiten
Je kunt er natuurlijk altijd een broodje bij eten
Maar ik heb hier genoeg aan mmm heerlijk
ongeveer 0.5 g zout