Heerlijk recept van kabeljauw met verschillende soorten groenten
Ik heb restjes groenten genomen die ook op moesten.
Zo kun je ze prima verwerken en hoef je niks weg te gooien .
De vis heeft een paar uur gemarineerd
Alles gaat de oven in in èèn schaal ..weinig afwas en wel zo handig nu de elektra en gasprijzen zo omhoog gaan.
Een gezonde ovenschotel.
Wat heb je nodig voor 2 pers.
3 ons of 2 stukken kabeljauwfilet
1 grote wortel
100 gram spercieboontjes
1 gele of rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1 citroen
blik tomaten
2 theelepels rosenharissa
dille
halve theelepel komijnpoeder
citroenplakken
marinade voor de kabeljauw;
sap van halve citroen
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gemberpoeder
peper naar smaak
2 lepels verse gesneden peterselie
8 draadjes saffraan
3 lepels olijfolie
Doe alles voor de marinade bij elkaar
Spoel de kabeljauw en dep het goed droog met keukenpapier
Marineer de vis en plaats het een paar uur in de koelkast
Oven voorverwarmen op 200 graden
Maak als eerste alle groente die je gebruikt schoon.
De ovenschaal eerst invetten .
Onderop wortels daarboven boontjes de paprika en de uien
Tomatensaus maken;
Knoflook fijnhakken en bakken in olijfolie.
Blik tomaten erbij.
Rosenharissa komijnpoeder en peper naar smaak toevoegen.
Laat het een paar minuten koken.
en stort het uit over de groente.
Wat olijfolie erover sprenkelen
Dek de schaal af met alufolie of een deksel.
De groente kan nu gaar worden in 30 minuten.
Na 30 minuten schaal uit de oven en leg de gemarineerde vis op de schaal druk een beetje in de tomatensaus.
De rest van de marinade over de schaal verdelen dille erover strooien en wat plakken citroen.
De schaal gaat nu 20 minuten de oven in
Daarna lekker eten van de heerlijke gare groente en de lekkere kabeljauw.
Maak er wat rijst bij...basmati rijst heeft de lekkerste smaak ,
als de rijst klaar is doe er een kopje diepvries doperwten in wat lenteui en peterselie.
Eet smakelijk!!
Reactie plaatsen
Reacties