Griekse balletjes gehakt heerlijk samen met rode rijst en tzatziki een echte Griekse maaltijd ,nog een glas ouzo erbij maakt het compleet.
Voor 2 personen;
250 gr gehakt
2 tenen knoflook
1 ui
1 ei
paneermeel 2 lepels
of 2 beschuiten geraspt
half theelepeltje komijn
peper
paprikapoeder
gerookte paprikapoeder
theelepel harissa
handje gesneden verse peterselie
1 a 2 theelepels gesneden munt ,ben je een liefhebber lekker ruim gebruiken (gedroogde munt wat minder)Hoort er wel echt in
1 eetlepel ouzo...niet in huis een beetje citroensap met beetje anijszaad
Olijfolie om te bakken
Ui heel fijn snijden
knoflook door de knoflookpers
ei kloppen in een schaal,ui en knoflook erbij en alle kruiden en paneermeel even goed door elkaar roeren en dan het gehakt erbij en goed doorkneden
Deze farce voor minimaal een half uur afgedekt wegzetten in de koelkast
daarna gaan we er balletjes van draaien en bakken in de olijfolie
Regelmatig omdraaien nog even een deksel tussendoor erop , en na een half uur zijn de balletjes klaar
Lekker bruin en knapperig
Beetje knoflooksaus is er heerlijk erbij en rode rijst en tzatziki