Je kijkt op de verpakking van zuurkool en dan zie je staan 1.5 g zout in 100 gram,dat is veel zout!
Je wilt toch wel 2 ons eten,nu doe ik met blikgroente al dat ik het spoel en is 45 tot 60 % van het zout weg.
Als ik zuurkool nu eens heel goed ga spoelen niet 1 keer een paar keer heel lang, let verder op wat ik eet
Moet het toch kunnen.
na al het spoelen proefde ik geen zout mee, ik heb zelf nog een flinke scheut wijnazijn bij de zuurkool gedaan ,omdat het zuurtje ook weg was gespoeld
Ik heb niet het idee ,dat ik een zoute maaltijd heb gegeten,nee integendeel.
Wel lekker gegeten
Pas het laatste moment wat foto`s gemaakt
voor 2 pers.
1 zakje zuurkool
1 ui
wijnazijn
peper
2 bananen
Aardappelpuree
4 aardappels
melk
1 ei
1 kleine lepel zoutarme mosterd
peper
knoflookpoeder of een teen knoflook
uienpoeder
chimicurie (zeer scherp) wel lekker
roomboter
paneermeel
Zuurkool lang en veelvuldig spoelen
Opzetten met water en een kleingesneden ui,die gaat mee koken,naar smaak wijnazijn bij schudden
Aardappels schillen in stukken verdelen en opzetten en gaar koken
Oven voorverwarmen.
Als de zuurkool en aardappels gaar zijn afgieten
ovenschaal invetten
Bij de zuurkool schud ik peper over en chimicuriepoeder (pittig)
Zuurkool op de bodem van de ovenschaal liggen
Aardappelpuree maken
Ik wil een romige aardappelpuree
Ik klop even een ei doe er een scheut melk bij peper , uienpoeder, knoflook,de mosterd en klop dat even door ,roomboter doe ik los bij de aardappelpuree
Dan gaat alles bij de aardappelen en gaan we de aardappels stampen tot een gladde romige puree
We hebben de zuurkool in de schaal liggen daar bovenop de gehalveerde bananen
En op de top de aardappelpuree
Schud er paneermeel over en leg er wat klontjes roomboter op
Een half uur de oven in op 200 graden.
wij aten er speklapjes bij...Lekker hard gebakken.
maar ook lekker met gehakt ..rul bakken met pittige kruiden en leg het in het midden
Maak jouw eigen website met JouwWeb