Ook een gewone snijboon is nog geen rare snijboon en kun je lekker maken .
Op deze manier blijft er echt geen boontje liggen
Rijk aan vitamientjes die gooi je nu niet weg met het kookwater
Lekker gekruid
voor 2 personen
400gram snijbonen
30 gram roomboter
2 grote tenen knoflook
halve zoutarme groentebouillontablet
dragonblaadjes (vers)
Bonen wassen puntjes afsnijden en in vierkantjes snijden
knoflook fijn snijden
Roomboter in koekenpan of hapjespan
knoflook even mee aanfruiten ,op niet te hoog vuur
snijbonen erbij en even goed omschudden tot de boter goed verdeeld is
Kokend water er bij ,bonen mogen net niet helemaal onder staan
Halve bouillontablet erbij
En laat het koken tot bonen gaar zijn tussen de 20 en 25 minuten ,laat het vocht verdampen er hoeft geen deksel op de pan
Op het laatst de verse kleingesneden dragon erbij..
Niet teveel dragon ;smaakt een beetje anijsachtig .Wees er terughoudend mee..het moet net de smaak aan nemen.
Ze zijn heerlijk .
Lekker met gehaktbrood of een gehaktbal ...het smaakt overal bij