Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Zalm wil ik wel elke week een keertje eten en eigenlijk heeft zalm vanzichzelf veel smaak.

Maar een keer een beetje anders ,met een topping is ook wel eens lekker..

Het is geen Ottolenghi recept ...,omdat ik wel veel kook ala Ottolenghi probeer ik ook voor dit gerecht een beetje de kruiden te gebruiken die hij ook veel gebruikt.

Lekker vis je met kruiden uit het midden oosten en tahin  ja heerlijk is het .

De kruiden voor de topping en de tahinsaus kun je van te voren klaarmaken .

Ik heb dikke zalmmoten  en sijd hem doormidden .. veel te veel anders voor 1 persoon.

 



Voor 2 personen;

 

zalmmoot of zalmfilet

witte peper 

olijfolie

 

Tahinsaus

100ml tahin

2 tenen knoflook

2 lepels citroensap

1 theelepel komijn

Ik mix het met  50 ml water met de staafmixer

Het moet smeerbaar zijn je kunt altijd nog bekijken of er water bij moet

 


Kruidentopping;

kleine rode ui of een halve

1 pepertje

granaatappelpitjes van een halve granaatappel

walnoten 8 stuks klein hakken

amandelen 8 stuks klein hakken

1 theelepel sumac 

paar takjemunt

paar takjes koriander

peper

2 lepels olijfolie

1 theelepel granaatappelmelasse ( Marokaanse winkel) Heb je het niet is het niet zo`n ramp.


Snijd ui heel fijn   van de verse kruiden alleen de verse blaadjes  klein snijden.

Meng alles bij elkaar  met de noten, kruiden  granaatappelpitjes en olijfolie.

 

Vis kruiden met peper en bakken in olijfolie aan beide kanten

Smeer als de vis gaar is een lekkere laag van de tahinsaus op de vis 

Bestrooi het daarna met de kruidenmix.

 

Lekker eten daarna ...wij aten het met worteltjes en peultjes en mijn man gebakken aardappeltjes erbij .

We hebben gesmuld.

 

Ik heb nog tahinsaus over dat blijft nog 3 dagen goed in de koelkast ..word het te dik  dan wat extra water erbij kloppen .

 





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.