Zalm wil ik wel elke week een keertje eten en eigenlijk heeft zalm vanzichzelf veel smaak.
Maar een keer een beetje anders ,met een topping is ook wel eens lekker..
Het is geen Ottolenghi recept ...,omdat ik wel veel kook ala Ottolenghi probeer ik ook voor dit gerecht een beetje de kruiden te gebruiken die hij ook veel gebruikt.
Lekker vis je met kruiden uit het midden oosten en tahin ja heerlijk is het .
De kruiden voor de topping en de tahinsaus kun je van te voren klaarmaken .
Ik heb dikke zalmmoten en sijd hem doormidden .. veel te veel anders voor 1 persoon.
Voor 2 personen;
zalmmoot of zalmfilet
witte peper
olijfolie
Tahinsaus
100ml tahin
2 tenen knoflook
2 lepels citroensap
1 theelepel komijn
Ik mix het met 50 ml water met de staafmixer
Het moet smeerbaar zijn je kunt altijd nog bekijken of er water bij moet
Kruidentopping;
kleine rode ui of een halve
1 pepertje
granaatappelpitjes van een halve granaatappel
walnoten 8 stuks klein hakken
amandelen 8 stuks klein hakken
1 theelepel sumac
paar takjemunt
paar takjes koriander
peper
2 lepels olijfolie
1 theelepel granaatappelmelasse ( Marokaanse winkel) Heb je het niet is het niet zo`n ramp.
Snijd ui heel fijn van de verse kruiden alleen de verse blaadjes klein snijden.
Meng alles bij elkaar met de noten, kruiden granaatappelpitjes en olijfolie.
Vis kruiden met peper en bakken in olijfolie aan beide kanten
Smeer als de vis gaar is een lekkere laag van de tahinsaus op de vis
Bestrooi het daarna met de kruidenmix.
Lekker eten daarna ...wij aten het met worteltjes en peultjes en mijn man gebakken aardappeltjes erbij .
We hebben gesmuld.
Ik heb nog tahinsaus over dat blijft nog 3 dagen goed in de koelkast ..word het te dik dan wat extra water erbij kloppen .
Reactie plaatsen
Reacties