Ik was naar de poelier geweest en konijnenbouten gekocht.Maakte ik voreger vaak konijn eigenlijk vanaf de herfst en de hele winter door lijkt het tegenwoordig wel luxe te zijn geworden..En was het altijd armeluisvlees
In Spanje zie je het hele jaar door konijnen in de supermarkt natuurlijk met de kop er nog aan . die gaat ook mee de paella in
Want een Paella Valencia bevat kip en konijn..superlekker..
En deze word het vaakste gemaakt.
En niet zo als iedereen denkt met garnalen en mossellen dat is alleen met belangrijke gebeurtenissen.
Ik maak hem vandaag met een Belgisch biertje een Kriek
Kersenbier.
Konijn gaat goed samen met zoet en zuur
Het is supermager vlees
Voor 2 a 3 pers.
konijnendelen of een paar poten
2 grote uien
1 flesje kriek
wildfond of bouillon 1dl.
peper
thym 2 theelepels
2 laurierblaadjes
1 lepel zoutarme mosterd
10 a 15 gedroogde pruimen
50gr roomboter
Vlees droogdeppen en royaal bestrooien met peper
bakken in de roomboter tot het een bruin kleurtje heeft
Onderhand de uien schillen en snijden
Konijn aan beide kanten bruin ,haal het uit de pan en bak de uien in het braadvocht een minuut of 5 tot ze zacht worden strooi er thym over.
Kriek erover schudden lepel mosterd erbij ,fond of bouillon en laurierblaadjes, aan de kook laten komen en konijn weer terug in de pan.
pruimen erbij.
Deksel op de pan en laat het garen tot het vlees bijna van het bot af valt...reken op; anderhalf a 2 uur.
Ligt ook aan de dikte van je bouten.
Ik vind dat konijn gewoon goed gaar moet zijn.
Naar smaak kun je nog peper toevoegen
Ondertussen heb ik appelcompote gemaakt en we eten er knolselderijpuree bij.