Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Ik was naar de poelier geweest en konijnenbouten  gekocht.Maakte ik voreger vaak konijn eigenlijk vanaf de herfst en de hele winter door lijkt het tegenwoordig wel luxe te zijn geworden..En was het altijd armeluisvlees

 

In Spanje zie je het hele jaar door konijnen in de supermarkt natuurlijk met de kop er nog aan . die gaat ook mee de paella in

Want een Paella Valencia bevat kip en konijn..superlekker..

En deze  word het  vaakste gemaakt.

En niet zo als iedereen denkt met garnalen en mossellen dat is alleen met belangrijke gebeurtenissen.

 

Ik maak hem vandaag met een Belgisch biertje een Kriek

Kersenbier.

Konijn gaat goed samen met zoet en zuur

Het is supermager vlees


Voor 2 a 3 pers.

konijnendelen of een paar poten

2 grote uien

1 flesje kriek

wildfond of bouillon 1dl.

peper

thym 2 theelepels

2 laurierblaadjes

1 lepel zoutarme mosterd

10 a 15 gedroogde pruimen 

50gr roomboter

 

Vlees droogdeppen en royaal bestrooien met peper

bakken in de roomboter tot het een bruin kleurtje heeft

Onderhand de uien schillen en snijden

Konijn aan beide kanten bruin ,haal het uit de pan en bak de uien in het braadvocht een minuut of 5 tot  ze zacht worden  strooi er thym over.





Kriek erover schudden lepel mosterd erbij ,fond of bouillon en laurierblaadjes, aan de kook laten komen en konijn weer terug in de pan.

pruimen erbij.

Deksel op de pan en laat het garen tot het vlees bijna van het bot af valt...reken op;  anderhalf  a 2 uur.

Ligt ook aan de dikte van je bouten.

Ik vind dat konijn gewoon goed gaar moet zijn.

Naar smaak kun je nog peper toevoegen

Ondertussen heb ik appelcompote gemaakt en we eten er knolselderijpuree bij.

 






Maak jouw eigen website met JouwWeb