Kabeljauwfilet heb ik in de diepvries ,
laten ontdooien en even goed afspoelen.
Kabeljauwfilet goed droog deppen .
peper en Za-atar flink strooien over de vis.
en een halve citroen uitknijpen boven de vis .
Dit laten we lekker intrekken en zetten de vis weg
WE gaan een saus maken voor bij de vis
40 gram roomboter
1 lepel bloem
2 tenen knoflook
1 ui
150 ml.droge witte wijn
halve citroen
flinke eetlepel zoutarme mosterd
bouillon
of bouillon van halve zoutarme kippenbouillontablet
peper
Basilicum ,
peterselie ,
Roomboter in de pan en uien en knoflook fijn snijden
Die doen we in de gesmolten roomboter en laten het langzaam garen
1 lepel bloem erbij en goed doorroeren op laag vuur.
Half kopje bouillon.de witte wijn de mosterd .citroensap en de kruiden erbij en even langzaam aan de kook laten komen goed blijven roeren
de kruiden fijn snijden en erbij en op smaak brengen met peper.
Kabeljauw kruiden met peper citroensap en gedroogde herbes de provance
Ondertussen gaan we de kabeljauw door de bloem halen en bakken we ook in roomboter.
Tot het gaar is ligt aan de dikte van de vis wanneer het gaar is .
Ik heb niet te dikke filets uit de diepvries ...en zijn in een paar minuten klaar.
ER is genoeg saus ,ik maak er een stevige pasta bij ..tomatensalade
mooi maaltje.