Home; zoutarme recepten » visgerechten » kabeljauw met wijn mosterd saus

 

 

 

Kabeljauwfilet heb ik in de diepvries ,

laten  ontdooien en even goed afspoelen.

 Kabeljauwfilet goed droog deppen 

peper en Za-atar flink strooien over de vis.

en een halve citroen uitknijpen boven de vis .

Dit laten we lekker intrekken en zetten de vis weg


WE gaan een saus maken voor bij de vis

40 gram roomboter

1 lepel bloem

2 tenen knoflook 

1 ui

150 ml.droge witte wijn

halve citroen

flinke eetlepel zoutarme mosterd

bouillon 

of bouillon van halve zoutarme kippenbouillontablet

peper

Basilicum ,

peterselie ,

Roomboter in de pan en uien en knoflook fijn snijden

Die doen we in de gesmolten roomboter en laten het langzaam garen

 1 lepel bloem erbij en goed doorroeren op laag vuur

half kopje bouillon.de witte wijn de mosterd .citroensap en de kruiden erbij en even langzaam aan de kook laten komen goed blijven roeren

de kruiden fijn snijden en erbij en op smaak brengen met peper.

Kabeljauw kruiden met peper citroensap en gedroogde herbes de provance

Ondertussen gaan we  de kabeljauw door de bloem halen en bakken we ook in roomboter 

tot het gaar is ligt aan de dikte van de vis wanneer het gaar is .

Ik heb niet te dikke filets uit de diepvries ...en zijn in een paar minuten klaar.

ER is genoeg saus ,ik maak er een  stevige pasta bij ..tomatensalade 

mooi maaltje.