Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Het is weer eens een dag dat je zegt ....ik heb zin in soep...met veel groente ,vlees alles erin wat erin hoort voor een maaltijdsoep.

Het word een Italiaanse dikke soep.

Ik maak vandaag Minestrone-soep met veel groente ,verse kruiden en gedroogde kruiden.

 Kipstukken die ik eerst apart bak ,ook de pasta kook ik apart en bruine bonen die ik goed afspoel is het meeste zout eruit...

De buine bonen die ik heb zit weinig zout in  0.3 gr in 100 g.

Ook de bruine bonen gaan er pas op het laatste moment bij ..net als de spinazie.

Gezonde soep veel vitamientjes ben je een beetje grieperig zoals wij  nu zijn knap je er vast van op.

Het is even bewerkelijk om al de groente te snijden ,maar verder heel makkelijk en vlug klaar.

 



Voor een pan soep heb ik het volgende genomen

 

pond kipstukken

3 stengels bleekselderij

3 winter wortels

1 hele grote ui

3 tenen knoflook

stengel prei

1 courgette

250 gram sperciebonen

champignons (restje of 100gr)

spinazie paar handjes 

2 tomaten

1 blik tomaten

1 klein blikje tomatenpuree  Delmonte

1 potje bruine bonen

 1 a 1/2 kopje pasta (ongekookt)

geraspte kaas   Parmezaanse kaas ik wil nu geen gesmolten kaas in de soep

Parmezaanse kaas,1.5 g per 100 g ..minder als goudse belegen kaas

 

olijfolie

verse thijm of gedroogd

verse basilicum

gedroogde oregano

halve theelepel chilivlokken 

kippenbouillon of van een halve tablet zoutarm

Vocht toedienen voor een dikke soep tot alles onder staat met bouillon of wat dunner maken

 




Alle groente snijden courgette in iets grovere stukken 

Verder hoe grof je het zelf lekker vind

 

Ik bak de kipstukken  in olijfolie en strooi er wat peper  knoflookpoeder en uienpoeder op

laat maar gaar worden  als het afgekoeld is kun je het plukken .

 

In de soeppan ook olijfolie en ui met knoflook aanfruiten 

de gesneden sellerie-stengels en wortels erbij  laat maar even met de ui mee fruiten.

Op het laatst de rest van de groente en tevens de tomatenpuree en blik tomaten.

erbij goed door elkaar roeren

Bouillon erbij tot alles onder  staat.

DE kruiden erbij en laat het aan de kook komen

deksel op de pan en laat 20 minuten koken.

 

Kip  in stukken plukken en bij de soep.

Ondertussen pasta koken.

bonen afgieten en spoelen met koud water.

basilicum snijden.

wat spinazie snijden of scheuren.

kaas raspen

En dan is het klaar  en alles bij elkaar doen  even goed doorroeren.

We gaan de kommen klaar zetten .

 








Maak jouw eigen website met JouwWeb