Als je KHA of KHB eet ga je wel meer experimenteren met groente en voor mij was knolselderij een knol die in de soep thuishoort
Ik heb er al frietjes van gemaakt ,ook erg lekker en nu wilde ik er puree van maken
Ik heb voor 2 personen een kleine knolselderij
1 knolselderij
1 ui
1 grote teen knoflook
halve zoutarme kipbouillontablet
peper
dessertlepeltje zoutarme mosterd
room of lepel crème frache
olijfolie
rucola; klein handje
Knolselderij de buitenkant ruim eraf snijden en in blokjes snijden.
ui snipperen en een teen knoflook.
In een ruime pan olijfolie heet laten worden ui en knoflook fruiten als deze glazig is
de blokjes knolselderij rondom bakken
Water erbij tot het tot de helft van blokjes knolselderij ,ze hoeven niet onder water te staan .
halve bouillontablet erbij en peper
laat het een kwartiertje koken tot het gaar is
Met een schuimspaan de knolselderij in een schaal doen
mosterd erbij een beetje room en met de staafmixer tot puree mixen
wat rucola er door heen scheppen
Nog wat olijfolie er over druppelen en ..we kunnen er lekker van smullen
ook lekker met een klontje roomboter er door heen gedraaid met lente ui en peterselie
Veel lekkerder als aardappelpuree..Wat een lekkere smaak
een blijvertje
Het is overal lekker bij