Bloemkool puree met een slavink lekker Hollands.
Ik eet er geen aardappels bij maar het is goed te combineren met aardappelpuree of gebakken aardappels.
we gaan het lekker op smaak maken met knoflook prei en Parmezaanse kaas
voor 2 pers.
1 bloemkool
1 stengel prei
4 tenen knoflook
koriander blaadjes
mix 4 soorten pepers ui de molen, chilivlokken
1 groentebouillontablet zoutarm
Parmezaanse kaas
roomboter
beetje melk
Griekse yoghurt
knoflook heel fijn snipperen en de prei in dunne ringen
roomboter in de pan en de knoflook en prei langzaam zacht laten bakken
Bloemkool in roosjes in water met een zoutarme groente bouillontablet
Koken tot het gaar is
Bloemkool afgieten en in vergiet uit laten dampen
In de pan roomboter met knoflook even laten aanbakken
Parmezaanse kaas in reepjes snijden en met ongeveer 50 ml melk bij de boter
in de pan doen
even opwarmen flink met de pepermolen strooien en de chilivlokken erbij
2 flinke lepels Griekse yoghurt bij het mengsel doen
De bloemkool roosjes erbij die we dan gaan fijn stampen
je kunt er altijd nog melk erbij doen als het te droog is
Koriander er doorheen scheppen en daarna het prei knoflook mengsel er doorheen scheppen
En klaar is de bloemkoolpuree
Vandaag hadden we een biologische slavink erbij.