Makkelijke snelle maaltijd van deze lekkere stroganoff saus met kipdijfilet
Zorg maar dat alles klaar staat want het is zo klaar
Alles zet je tegelijk op en dan ben je in 20 minuten klaar.
Sla maak ik van tevoren
Wat heb je nodig voor 2 personen
250gram kipdijfilet of kipfilet
1 bakje champignons
1 rode paprika of puntpaprika
1 ui
2 tenen knoflook
theelepel paprikapoeder
halve theelepel gerookte paprikapoeder
chilipeper of vlokken naar smaak
zwarte peper uit de molen
gedroogde basilicum
half blik tomatenpuree
1 glas rode wijn
half kopje bouillon
1 klein pakje crème frache , kan ook kookroom 150 ml
pasta
Kipfilet in stukken snijden en kruiden met zwarte peper en paprikapoeder
dat heb ik een paar uur in de koelkast gezet.
Alle groente snijden
1 pan olijfolie om de kip in te baken
1 pan ook olijfolie in daar maken we de saus in
Water opzeten voor de pasta
kip even op hoog vuur zetten
andere pan ui en knoflook aanfruiten
daar gaat de gesneden paprika bij en champignons
Alles even aanbakken
Tomatenpuree erbij goed doorscheppen
Wijn en bouillon erbij alle kruiden
Even goed door laten koken
Crème frache erbij of kookroom
laat alles even op laag vuur pruttelen
Kip mooi van kleur zet het vuur uit en schep het door de saus heen ..laat het even een paar minuten mee koken
Ondertussen is de pasta gaar .; in het vergiet en heel even met koud water afspoelen
Terug in de pan en we kunnen gaan eten
Het is heerlijk
Ik zou zeggen eet smakelijk