Een lekker rundergerecht die heerlijk gaat smoren in een fijne bouillon
Veel groente gaat erbij en laat maar sudderen
Tot een heerlijke Italiaanse stoofschotel
voor 2 pers.
1pond rundvlees (ik had sukadelappen heerlijk met een randje vet word het vlees zo mals van)
1 grote ui
4 tenen knoflook
1 grote winterwortel
3 stengels bleekselderij
blik tomaten
groot glas rode wijn
flinke tak rozemarijn
thym
half bakje champignons
runderbouillon van zoutarme runderbouillontablet
voor op het laatst wat blaadjes basilicum
peper
paprikapoeder
Italiaanse. (gedroogde kruiden)
roomboter voor het vlees aan te bakken
en olijfolie voor te bakken
Ui grof snijden en de tenen knoflook fijn snijden die bakken we aan in een pan in de olijfolie
Gesneden winterwortel toevoegen en ook even mee laten bakken
Blik tomaten toevoegen even goed hoog mee laten bakken
en dan de wijn de runderbouillon paprikapoeder en peper en de rozemarijn
Dit laten wat inkoken
Rundvlees in blokjes snijden en de roomboter in de koekepan
rundvlees kruiden met peper en paprikapoeder
en we gaan het vlees goed om en om bruin bakken
Als dit gebeurd is nemen we de pan van het vuur en doen het vlees in de pruttelende bouillon ,ook de roomboter erbij...geeft een lekkere smaak
Italiaanse kruiden erbij strooien (ik heb een zakje gedroogde kruiden van de AH)
Laat het maar lekker een uur of 3 pruttelen doe er het laatse half uur de champignons in plakken gesneden erbij...
dan is het vlees en de saus klaar om te eten... natuurlijk kun je er op smaak nog wat peper toevoegen ...vind je het lekker doe je er nog wat kookroom bij...alles kan.
Dag later is hij nog lekkerder ...dat is met soep, maar ook met stoofpotjes
Deze pan stoofschotel maak ik voor 2 dagen
Lekker een pasta er bij of gebakken aardappelen uit de oven wat parmezaanse kaas erover mmmmmm
en een lekkere salade
Eet smakelijk.