Home; zoutarme recepten » groente » Gevulde courgette met gehakt ,paprika en mozzarella

Ik heb 3 courgettes in huis , van 1 heb ik een soep voor de lunch gemaakt.

En de andere 2  ga ik vullen  met rundergehakt

Een makkelijke maaltijd en zoals ik vaak maak snel klaar  en lekker op smaak gemaakt

 

Wat heb je nodig

250 gram  gehakt 

2 courgettes

1 ui

4 tenen knoflook

1 puntpaprika

2 tomaten

1 bol mozzarella

olijfolie

1 klein blikje tomatenpuree (Delmonte ..zonder zout)

chilivlokken naar smaak

peper

aromat zonder zout

Italiaanse gedroogde kruiden

oregano

basilicum

Oven voorverwarmen op 180 graden

Courgettes wassen uiteinden afsnijden , en doormidden snijden

Uithollen met een lepel

Ovenschaal invetten 

courgettes in de schaal en bestrooien met peper en uienpoeder

Zet de schaal voor een kwartier in de oven ,word de courgette wat zachter

 

Ondertussen gaan we ui en knoflook schillen en klein snijden

olijfolie in de pan  ui en knoflook aanfruiten

gehakt toevoegen en mee rul bakken gedroogde kruiden ebij naar smaak

tomatenpuree erbij paprika in stukjes snijden en erbij 

overgebleven courgette die uit geschraapt heb  met de lepel verwijderd heb erbij op hoog viuur doorbakken

tomaat erbij .

Na een kwartier de courgete uit de oven en vullen met het gehakt mengsel

mozzarella in plakje snijden

Leg dat op het gehakt mensel nog wat Italiaanse kruiden erover 

Beetje olijfolie er over sprenkelen

En de schaal kan terug de oven in , na 10 a 15 minuten is het gerecht klaar en gaar

We gaan lekker eten