Ik heb 3 courgettes in huis , van 1 heb ik een soep voor de lunch gemaakt.
En de andere 2 ga ik vullen met rundergehakt
Een makkelijke maaltijd en zoals ik vaak maak snel klaar en lekker op smaak gemaakt
Wat heb je nodig
250 gram gehakt
2 courgettes
1 ui
4 tenen knoflook
1 puntpaprika
2 tomaten
1 bol mozzarella
olijfolie
1 klein blikje tomatenpuree (Delmonte ..zonder zout)
chilivlokken naar smaak
peper
aromat zonder zout
Italiaanse gedroogde kruiden
oregano
basilicum
Oven voorverwarmen op 180 graden
Courgettes wassen uiteinden afsnijden , en doormidden snijden
Uithollen met een lepel
Ovenschaal invetten
courgettes in de schaal en bestrooien met peper en uienpoeder
Zet de schaal voor een kwartier in de oven ,word de courgette wat zachter
Ondertussen gaan we ui en knoflook schillen en klein snijden
olijfolie in de pan ui en knoflook aanfruiten
gehakt toevoegen en mee rul bakken gedroogde kruiden ebij naar smaak
tomatenpuree erbij paprika in stukjes snijden en erbij
overgebleven courgette die uit geschraapt heb met de lepel verwijderd heb erbij op hoog viuur doorbakken
tomaat erbij .
Na een kwartier de courgete uit de oven en vullen met het gehakt mengsel
mozzarella in plakje snijden
Leg dat op het gehakt mensel nog wat Italiaanse kruiden erover
Beetje olijfolie er over sprenkelen
En de schaal kan terug de oven in , na 10 a 15 minuten is het gerecht klaar en gaar
We gaan lekker eten