Shakshuka ,vreemde naam ,maar het gerecht komt oorspronkelijk uit Israel
Je kunt het met vlees of vegetarisch eten ,ik maakte het als avondeten en mijn
man is geen vegetarër er gaan lekker gehaktballetjes in,vind ik ook lekker
Vult net wat meer, omdat ik er geen brood bij eet
Ik maak het voor 2 pers.
De belangrijkste droge kruiden die ik gebruikt heb staan op foto
Voor het gehakt;
250 gram gehakt
1 ei
beetje paneermeel
halve ui
2 tenen knoflook
harissa
1 lepel Johnnie Boer kruiden ;Baharat
Ras el Hanout
halve theelepel komijnzaad
Alles mengen met het gehakt en er 4 even grote platte ballen van maken
deze bakken we in de olijfolie voor 15 minuten
Groente ;
1 aubergine
1 rode puntpapprika
2 uien
2 tenen knoflook
1 blikje tomaten puree
1 pakje tomaten sap of blik tomaten
2 eieren
half bolletje mozzarela
Ras el hanout
Harissa 1 theelepel (Is erg scherp)
gerookte paprikapoeder 1 theelepel
1 lepel ras el hanout
peper uit de molen
komijnenzaad
theelepel Jonnie Boer; Baharat kruiden
tak thym , tak Rozemarijn verse peterselie
tak Basilicum . Ik heb in de tuin Italiaanse basilicum staan ruikt nog wat sterker mmm
Ondertussen als de balletjes gehakt garen snijden we alle groenten
eerst ui en knoflook bij het gehakt even mee laten bakken en daarna de rest van de groente
tomatenpuree erbij en tomatensap of blik tomaten
alles goed doorroeren en aan de kook laten komen
Alle kruiden erbij en de takjes verse kruiden.
Laat het zo`n 10 minuten pruttelen
We gaan een kuiltje maken in de saus en laten daar voorzichtig een ei in lopen
doe dat met alle eieren die je wil gebruiken.
Ik doe wat mozzarella scheuren en doe de plukjes op de saus leggen ,deksel op de pan en laat 10 minuten garen
Als de eieren gaar zijn kan er gegeten worden ,nog wat verse peterselie erover en klaar is deze heerlijke
Shaksuka ....je kunt er lekker Turks brood bij eten en zo de saus mee lepelen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb