Minimaal 1 keer in de week maak ik een soep voor de lunch ,ook omdat ik niet vaak brood eet
lekker voor de variatie ,en met al die groente super gezond.
En elke keer probeer ik wat anders uit met spullen wat ik nog in huis heb of op moet .
Dat is vandaag de zelfgemaakte pesto en mijn laatste walnoten
Een groentesoep zeker van broccoli is binnen 20 minuten klaar
Daar hoef je het niet voor te laten.
Wat heb ik gebruikt;
250gram brocoli
2 selleriiestengels
1 ui
2 tenen knoflook
3 rondjes geitenkaas
scheutje kookroom
handje walnoten
pesto
olijfolie
zwarte peper
1 z/a groente bouillontablet
Olijfolie in de pan
ui en knoflook een stukjes snijden hoeft niet fijn soep gaat nog de staafmixer doorheen
bak het aan in de olijfolie
sellerijstengesl in reepjes snijden en even meelaten bakken
broccoliein grove stukken snijden ,wassen en het kan er bij even goed omscheppen en de bouillon kan er bij tot groente onderstaat
Zwarte peper op smaak en laat het een kwartiertje koken tot he gaar is
Pan van het vuur en met de staafmixer een romige soep maken met de room en een geitenkaasrondje
wat pesto door de soep.
Klaar is het ,naar smaak kun je er nog peper bij doen
Weer even de soep doorwarmen
In de kom een rondje geitenkaas erin wat pesto er bovenop de walnoten en nog wat druppels olijfolie
Heerlijk soeppie!!!
EET SMAKELIJK