We gaan een lekkere hartige taart maken
Ik had nog veel champignons die moesten eens opgemaakt worden .Je kunt van een hoop restjes ook een hartige taart maken.Je kunt er filodeeg voor gebruiken of bladerdeeg.
ik had nog een half pakje filodeeg
Verder voor 2 pers.
2 tartaartjes of 2 ons rundergehakt
1 bakje kastanje champignons
half bakje witte champignons
1 ui 2 tenen knoflook
stengel prei
peper, paprikapoeder ,ras el hanout
zoutarme gehaktkruiden.
roomboter en olijfolie
2 eieren en half flesje kookroom
peterselie lente uitje
klein beetje geraspte kaas.
Half uurtje van tevoren het filodeeg ontdooien onder een natte
theedoek,dan blijft het soepel
Ui en knoflook heel fijn snijden
roomboter in de wok en ui n knoflook lekker wat aanbakken
ondertussen champignons in plakjes snijden en bij het uimengsel in de pan
kruiden toevoegen peper paprika ,ras el hanout
Prei snijden en erbij
Ondertussen gehakt of tartaar rul bakken in olijfolie
met zoutarme gehaktkruiden, paprikapoeder
en peper.
Oven voorverwarmen op 180 graden
Ik neem een springvorm dan laat de taart makkelijker los om te snijden
Springvorm invetten
2 eieren loskloppen kookroom erbij schudden
peterselie fijnsnijden net als het lente uitje en door het mengsel roeren
wat geraspte kaas er door roeren
De ontdooide filodeeg vellen leggen we voorzichtig in de springvorm
Het rul gebakken gehakt doen we bij het champignonmengsel
roeren het goed door op smaak eventueel nog wat peper of andere kruiden toevoegen
Het champignon mengsel doen we nu in de springvorm op het filodeeg
die we daarna dicht vouwen
Zo gaat et een klein half uurtje de oven in op 180 graden...je kunt ondertussen nog een lekkere salade maken voor erbij..
Eet smakelijk!!