Babi Pangang saus zegt het al ,de saus is voor over de babi pangang.
Het is een zoetzure saus die lekker is bij gegrild varkensvlees maar ook goed gegeten kan worden bij oosterse balletjes..het is vlug klaar en doe je er geen water bij hoef je ook niet met maizena te werken.
halve ui
2 tenen knoflook
klein rood pepertje
4 bolletjes gember
1 blik tomaten
gembersiroop
azijn ;naar smaak lepel of 2
ananassap of rietsuiker
djahe
peper uit de molen
chilivlokken uit de molen
olijfolie om te bakken
Ui en knoflook en het pepertje en de gemberbolletjes fijn snijden
Olijfolie in de pan en alles even aan fruiten tot de ui glazig is
Blik tomaten toevoegen
even goed doorroeren
De azijn erbij doen, niet teveel gelijk kun je later altijd nog toevoegen
gembersiroop
ananassap..gebruik je geen ananas dan lepel rietsuiker
Alle kruiden erbij naar smaak ,goed strooien met peper ,mag wat pit hebben
Even door laten koken
Ik houd van een gladde BabiPangang saus ik laat er even de staafmixer doorgaan
Voor gebruik weer even opwarmen
Je kunt het ruim van tevoren maken.